Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje stručnjaka
Povratak na članak

'U 24 sata past će više kiše nego ikada u rujnu'

Poruka svima jest da smanjimo svoj utjecaj na prirodu i okoliš te učinimo i mi mali ljudi ono što možemo kako bi nam priroda uzvratila ljepše nego što nam sada vraća, rekao je glavni meteorolog HRT-a, Zoran Vakula

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
10:38 23.09.2019.

stari egipćani su pratili vodostaj nila tisućama godina. zabilježili sve moguće oscilacije. na temelju toga radili i prognoze, planirali sjetvu, žetvu. mi sa kompjuterima i satelitima nismo u stanju dat točnu (vakula, točnu!) prognozu za iduća tri dana!! umišljamo da 'znamo' kakvo će biti vrijeme za 100 godina! za tri dana fulamo žestoko, nikom ništa, a sad bi da prihvatimo isto takve prognoze za idućih 100 godina. koralji? nestanu jedne vrste, rastu druge. o tome vam vaši stručnjaci ne žele govoriti. ne žele vam, reći da se nakon silnog pomora koralja na velikom grebenu dogodilo čudo, počeli rasti koralji, nove vrste došle na svoje. proces koji se odvija tisućama godina. sad smo počeli od svakog malo jačeg pljuska raditi perverziju, stvaramo paniku, kao gotovo je, propadamo, tonemo. kolko se razina jadrana digla zadnjih 50 godina? niti 6 mm. a prijetite nam dizanjem od 600 mm, 60 cm, 0,6 m, kako vam drago... i to u idućih 60 godina!! pojma nemate o ničemu, svi ste postali stručnjaci, prepisujete jednu te istu ideju, koja je u startu krivo postavljena. svi gurate jedan model koji za sve okrivljuje co2. a razina co2 kroz zemljinu povijest je varirala i dalje će varirati, bio tu čovjek ili samo majmuni... palili mi šume, ugljen, naftu i plin, budu li prdile krave ili ne budu, svejedno. više co2, veća proizvodnja biljne mase, općepoznata stvar. porastom temperatura otvaraju se neki novi krajevi, a u 'starima' idu nove kulture. otkad postoji namibijska pustinja?

VL
TI
Tirano
10:23 23.09.2019.

Da će padati, to se vidi i ako pogledamo u oblačno nebo, no smaka Svijeta baš i neće biti! Padati će kao i uvijek!

VL
CE
cenzura
11:43 23.09.2019.

Zašto u emisije ovakvog tipa ne pozovu nekog znanstvenika koji ima suprotno mišljenje (akademik Paar recimo) već svakodnevno moramo slušati dežurne katastrofičare koji ne mogu pogodit vremensku prognozu za naredni dan a kamoli nekaj drugo?????

VL
NE
Nemojtimenimojneme
12:30 23.09.2019.

Ja još uvijek čekam biblijski potop koji nam je Vakula najavljivao za prošli tjedan. Valjda kasni....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.