Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hashim thaci

'Problem spomenika u Preševu može se riješiti jedino dijalogom'

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Reuters/PIXSELL
15.01.2013.
u 19:30

Demokratske države imaju ključni zadatak brinuti se o očuvanju kulturnog i povijesnog nasljeđa svih zajednica, rekao je Thaci

Premijer Kosova Hashim Thaci sastao se u utorak s predstavnicima Albanaca s juga Srbije, kojima je, nakon poziva srpskih vlasti da uklone spomenik bivšim pripadnicima OVPBM-a u Preševu, ali i prijetnji da će ga silom ukloniti, rekao da se problemi mogu rješavati jedino dijalogom, javlja agencija Tanjug, a prenose svi važniji mediji u Srbiji. 

– Demokratske države imaju ključni zadatak brinuti se o očuvanju kulturnog i povijesnog nasljeđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba poštivati i Srbija, kao što se u potpunosti poštiva na Kosovu – rekao je Thaci, kako je priopćio Ured vlade Kosova za odnose s javnošću. S Albancima iz Preševske doline razgovarao je i o susretima s srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem, ali i o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciju u Preševu i drugim mjestima na jugu Srbije, gdje žive Albanci.

– Normalizacija odnosa Kosova i Srbije u interesu je dviju država i iznad svega u interesu njihovih građana. To će omogućiti bolje tretiranje srpske zajednice na Kosovu, odnosno albanske zajednice koja živi u Preševskoj dolini – rekao je Thaci Albancima s juga Srbije.

>>'Dat ćemo Kosovu stolac u UN, ali i oni moraju nama nešto dati'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije