Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slavonskom Brodu

Vlaho Orepić: Problem migranata ne može se svoditi samo na pitanje žice

Ostojić i Orepić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
25.01.2016.
u 15:59

On je danas obišao zimski tranzitno-prihvatni centar zajedno sa svojim prethodnikom Rankom Ostojićem koji mu je objasnio cijeli posao oko tranzita izbjeglica.

– Hrvatska je potpuno udovoljila svim obvezama koje proistječu iz izbjegličke krize. Problem migranata mi smo riješili kulturno i humano, a iz toga proistječe i sigurnost – rekao je novi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Slavonskom Brodu.

On je danas obišao zimski tranzitno-prihvatni centar zajedno sa svojim prethodnikom Rankom Ostojićem koji mu je objasnio cijeli posao oko tranzita izbjeglica. Orepić je istaknuo da je zadovoljan viđenim te kako su u kampu zadovoljeni svi standardi. Skrb o izbjeglicama na visokoj je razini, a kamp će, u skladu s potrebama, i nadalje biti u funkciji. Okupljene novinare pozvao je da preuzmu svoj dio odgovornosti, spuste loptu na zemlju i ne podliježu senzacionalizmu prilikom izvještavanja o izbjegličkoj krizi. Prema njegovim riječima, Hrvatska će politiku prema migrantima voditi u skladu s potrebama i situacijom, a na upit znači li to i podizanje žice na granici, odgovorio je kako je pogrešno svoditi pitanje migranata samo na to hoće li se žica podići ili neće.

– Riječ je o problemu koji se mora promatrati s više aspekata i nije korektno svesti ga na pitanje žice – rekao je ministar.

Ranko Ostojić rekao je da će s ljudima koji rade u kampu ostati u kontaktu te kako mu neće biti teško ponovno doći ako nekome zatreba njegova pomoć ili savjet. 

>> Iračke izbjeglice dobrovoljno se vraćaju kući 

>> Tko je Vlaho Orepić, budući šef MUP-a?

Komentara 17

DU
Deleted user
16:36 25.01.2016.

hrvatska netreba razmisljat o izbeglicama niti ih treba zbrinjavat to mogu oni koji ih zovu jednostavno svoje goste i jarane pokupot avionom u ateni i preletet hr ,treba postavit pitanje o clanstvu u uniji jer mi nismo glasali za takovuu evroazisku uniju i kalifat

DU
Deleted user
16:14 25.01.2016.

Sve ostaje isto... super...

GO
goran2hr
16:27 25.01.2016.

Znači stigao je Ostojić 2. Pohvalio je dosadašnji postupak prema ilegalnim imigrantima i viđeno u kampu. Ni on baš ne bi ogradu, a slovenska žica i pooštrenja politike prema imigrantima u zapadnim zemljama ne brinu ga previše, niti tjeraju na razmišljanje i promjene. Naravno, ako zatreba tu će biti Ostojić da da pomoć ili savjet. Nedajbože po pomoć ili savjet otići kod Orbana. Obojica su zaboravila i spomenuti koliko je taj cirkus sa ilegalnim imigrantima, do sada koštao, koliko je Hrvatskoj tih troškova dosada refundirano iz EU i kolike bi bile uštede (tako sada pomodno - promijene, uštede, reforme..) da se to prekine, a ilegalni imigranti upute nekim drugim putem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije