Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''MI KRADEMO!''

Priznali krađu uživo pred 5 milijuna gledatelja

Dwight Howard, LeBron James
Foto: AFP
1/2
24.03.2010.
u 16:07

''Kleptomanski'' par koji je u popularnom talk-showu "Dr. Phil" javno razotkrio svoje navike i hvalio se svojim plijenom dobio je višegodišnje zatvorske kazne.

Popularni TV-psihoterapeut dr. Phil, koji je nakon uspješnih gostovanja kod Oprah Winfrey pokrenuo i vlastitu emisiju, 16. listopada prošle godine imao je goste koji su se ponijeli blago rečeno neuobičajeno. Dr. Phil McGraw pozvao ih je da pokaže da se i kleptomanija može izliječiti, ali su se oni umjesto toga doslovno hvalisali svojim umijećem krađe po trgovinama i napomenuli da su u sedam godina korištenja "petoprstnog popusta" zaradili oko milijun dolara, uglavnom kradući igračke i preprodajući ih na eBayu.

Matthew Eaton (34) i njegova supruga Laura (26) hvalisali su se kako u lopovske pohode po trgovinama vode svoje troje djece, te su stoga manje sumnjivi prodavačima; obično bi kupili neku sitnicu, a u džepove i torbe utrpali traženu robu, ili čak drsko s ukradenim stvarima u ruci išetali iz trgovine, kao da su za njih platili. Ukradene stvari, uglavnom najprodavanije dječje igračke, s takvih "poslovnih" putovanja po Arizoni i Teksasu slali bi sami sebi doma, a poslije preprodavali na internetu i tako ostvarivali lijepu zaradu; samo u 12 mjeseci njihov promet bio je oko 100.000 dolara.

- Krademo pelene, vlažne maramice, cipele, čarape, odjeću, hranu... Ovaj skener, stol, lampu, ukrasne mačeve, ormar za spise, televizor, ovo računalo, kantu za smeće, ormare, filmove – hvalisala se Laura Eaton pred kamerama svojom "stečevinom".

Njihov je jedini problem što su zaboravili jednu sitnicu – emisije dr. Phila gledaju i policajci, koji su, naravno, odmah otvorili istragu. Zbog prenošenja ukradene robe preko granica saveznih država i preprodaje na internetu, u istragu su se uključili i FBI i tajna služba, premda nisu imali mnogo posla jer im je sve servirano "sa salvetom preko ruke"; u emisiji dr. Phila kradljivci nisu spominjani po imenu ni mjestu stanovanja već samo po prezimenu, ali im lica nisu bila skrivena.

- U dvadeset godina rada na slučajevima prijevara, nisam vidio ovako nešto: priznanje snimljeno pred milijunskom publikom – rekao je agent tajne službe Greg Meyer. U njihovoj kući u kalifornijskom okrugu san Diego nađeno je više od 500 kutija igračaka.

Lokalna sutkinja Irma Gonzalez osudila je Matthewa na 27 mjeseci zatvora, dok će Laura iza rešetaka odsjediti godinu i jedan dan. Njihovo troje djece (od 4, 2 i 1 godine) smješteno je kod rodbine.

Osim osude kradljivaca, sutkinja nije bila nimalo blagonaklona ni prema dr. Philu; tijekom suđenja zabilježene su njezine riječi poput "kakav je taj čovjek šarlatan... kakav užasan, užasan čovjek". Bio šarlatan ili ne, dr. Phil je ipak ustvrdio da njihovo ponašanje, naročito nakon hvalisanja, ne upućuje na kliničku kleptomaniju i da su oni najobičniji lopovi.

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:48 25.03.2010.

A tek u Hrvatskoj, pokrali milijune i sve se zna i još to pokazuju a nitko nije završio u zatvoru... Jbg tko je kriv ovom paru što ne žive u Hrvatskoj... Tu bi bili ugledni građani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije