Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirjana Prodan

Priznala krivnju? Četvrta osumnjičena osoba iz afere Janaf puštena iz istražnog zatvora

Zagreb: Radovi na glavnom ulazu u zatvor Remetinec
Jurica Galoic/PIXSELL
09.10.2020.
u 11:07

Trojac koji je prije nje pušten da se brani sa slobode priznao je krivnju koja im se stavlja na teret

Mirjana Prodan, vlasnica tvrtke Convena koja je jedna od osumnjičenih u velikoj aferi Janaf, izašla je iz istražnog zatvora. Ona je već četvrta osumnjičena u ovoj aferi koja je izašla na slobodu. Njezin odvjetnik nije želio iznositi detalje, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, prvi je pušten da se brani sa slobode direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavec nakon što je prvi priznao krivnju. Nakon njega iz istražnog su zatvora izašli voditeljica EU projekata u Vodooprskbi Katarina Gašparac te Zvonko Maras iz tvrtke Solarna tehnologija.

Doznalo se da su Jelisavec i Gašparac priznali kako su po nalogu velikogoričkog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Dražena Barišića namještali natječaj za pročistač otpadnih voda u tom gradu za tvrtku Elektrocentar Petek, prvoosumnjičenog Kreše Peteka. Riječ je o projektu čija je vrijednost procijenjena na 97 milijuna kuna, a s Petekom je ugovoren posao za iznos od 148 milijuna kuna.

>> VIDEO Afera Janaf: DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije