Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u egiptu

Privremeni rezultati: Muslimanska braća u vodstvu

vojnik čuva glasačko mjesto u kairu
Reuters/PIXSELL
30.11.2011.
u 12:10

U koaliciji sa strankom Sloboda i pravda, tvrde, osvojili su 40 posto stranačkih mjesta u parlamentu

Radikalna islamistička stranka Muslimanska braća tvrdi da njezina koalicija vodi po do sada prebrojenim glasovima u prvoj fazi egipatskih parlamentarnih izbora.

Iako službeni rezultati nisu još ni blizu objavljivanja, Muslimanska braća i stranka Sloboda i pravda tvrde da privremeni rezultati pokazuju da su u vodstvu. Na izbornoj listi stranaka, javlja Reuters, slijede ih islamistička stranka Salafi al-Nour te liberalni Egipatski blok.

Prema egipatskom zakonu, dvije trećine mjesta u parlamentu popunit će stranačke liste, a jedna će se trećina popuniti izravnim izborom kandidata.

Prema neslužbenim informacijama, stranka Sloboda i pravda osvojila je oko 40 posto stranačkih mjesta u parlamentu.

Ako taj rezultat bude ponovljen i potvrđen u ostalim dijelovima Egipta, u kojemu izbori traju šest tjedana, najstarija i najorganiziranija islamistička grupacija činit će većinu u sljedećem sastavu parlamenta, a možda će to biti i kulisa za nove borbe za prevlast između islamista i vojske.

Komentara 14

PE
penicilin
13:56 30.11.2011.

njihova zemlja- njihovo pravo da izaberu koga žele nitko nema pravo biti protiv odluke egipatskih birača, sami su tako odlučili

ST
Stockholm
14:19 30.11.2011.

30.11.2011. u 12:26h zeljkonl je napisao/la: Dobra vest za Jode....Sad ce rakete dolaziti i sa druge strane....Zatvorice plinovod da se Jodi ne bi ugusili....hehehe...Ni bankari im nece pomoci... ************************************************************************************** Opet jedan idiotski komentar, ali nikakvo iznenadjenje. Mali, mir je uu interesu ne samo Izraela, nego jos vise Egipta. Ima Egipt vecih problema od Izraela. Samo sto toga imbecili ne skuze.

RE
@rea
13:47 30.11.2011.

Udaraju se temelji kalifata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije