Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorio institucije

Privremeni načelnik Karlobaga: Bavite se i ranijim malverzacijama

Boris Smojver
Ivana Kaleb Asić
26.07.2013.
u 14:30

Za 2009. godinu, navodi Smojver , prijavljene su malverzacije u projektima teške oko 3 i pol milijuna kuna i nitko ih na upite koje su institucijama države slali, nikada nije kontaktirao.

Privremeni načelnik Općine Karlobag, inače zamjenik nedavno pritvorenog načelnika Ivana Tomljenovića – Mime, Boris Smojver konferencijom za novinare uputio je kako ističe, apel državnim institucijama da se počnu baviti ranijim malverzacijama u Karlobagu i tamošnjem komunalnom društvu na koje su, kako kaže i ranije upozoravali čelni ljudi Općine.

Najviše ga brine činjenica da su nadležne institucije ažurne i bave se istragom Ivana Tomljenovića radi malverzacija u gradnji šetnice u Karlobagu nastalih ove godine, a ne vode računa o ranijim malverzacijama koje je Tomljenović prijavio još 2009. kada je preuzeo načelničku funkciju.

Za 2009. godinu, navodi Smojver , prijavljene su malverzacije u projektima teške oko 3 i pol milijuna kuna i nitko ih na upite koje su institucijama države slali, nikada nije kontaktirao, a Tomljenović je u pritvoru i USKOK ga istražuje zbog šetnice, projekta vrijednog nekoliko stotina tisuća kuna. Smojver je stao uz bok svom kolegi Tomljenoviću – Mimi i novinarima ustupio uvid u skraćenu revizijsku dokumentaciju u kojoj stoji da je Općina Karlobag neposredno prije Tomljenovićevog preuzimanja vodstva bila u dugu nešto manje od 40 milijuna kuna, što je za vrijeme četverogodišnjeg Tomljenovićevog mandata, kaže, bitno popravljeno.

Aktualnu situaciju i položaj načelnika Tomljenovića Smojver nije htio komentirati, jer je istraga u tijeku i o slučaju karlobaške šetnice nije u mogućnosti više govoriti.

>>HDZ-ovac u pritvoru jer je namjestio posao supruzi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije