Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OSOBA ZADRŽANA

Privedena petorka povezana s mogućim terorističkim napadom na njemačku katedralu

German police secures the Cologne cathedral
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/5
26.12.2023.
u 22:26

Policija u Kölnu je u utorak odlučila zadržati mjeru sigurnosti zatvaranja koelnske katedrale za sve posjetitelje s izuzetkom sudionika liturgijskih službi

Policija je u Weselu na zapadu Njemačke privela petoricu muškaraca povezanih s mogućim terorističkim napadima na katedralu u Kölnu, priopćeno je u utorak. "Policija je nakon pretresa jednog objekta u Weselu na Badnjak privela petoricu muškaraca a nakon ispitivanja je jedna osoba zadržana u pritvoru do 7. siječnja", priopćili su.

Kako je nadalje priopćeno, u pritvoru je zadržan jedan 30-godišnji Tadžikistanac za kojeg vlasti "posjeduju saznanja vezana za ugrozu državne sigurnosti". "Policija koristi sva pravna sredstva kako bi zaštitila građane, katedralu i predstojeće novogodišnje slavlje", rekao je direktor kriminalističke policije grada Koelna Michael Esser nakon uhićenja u Weselu.

Policija je u subotu navečer nakon jedne dojave o mogućem bombaškom napadu psima pretražila katedralu u Kölnu, ali tom prilikom nije pronađen eksploziv. Kako prenose njemački mediji, postoje saznanja tajnih službi da afganistanski ogranak "Islamske države" priprema napade u Europi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Policija u Kölnu je u utorak odlučila zadržati mjeru sigurnosti zatvaranja katedrale za sve posjetitelje s izuzetkom sudionika liturgijskih službi.

VIDEO Sigurnosne provjere u katedrali u Kölnu zbog prijetnje napadom

Komentara 1

FU
Fusnota
23:33 26.12.2023.

Mora da je greška u pitanju Afganistanci nisu došli živjeti na teret nijemaca, sigurno ukoliko nisu doktori se školuju da budu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije