Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ JE O SUSJEDU

Priveden muškarac osumnjičen za palež automobila sutkinje, poznat je i motiv

Osumnjičeni za palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač doveden na sud
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.04.2023.
u 19:17

Općinsko državno odvjetništvo je priopćilo kako se nakon ispitivanja 37-godišnjaka tereti da je 9. travnja 2023., između 5 i 6 sati, u Osijeku  prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, a potom se udaljio

Osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) predložilo je određivanje istražnog zatvora za 37-godišnjeg okrivljenika, kojeg se tereti da je na Uskrs, 9. travnja zapalio automobil sutkinje osječkog županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač, objavilo je u četvrtak tužiteljstvo.

Ne navodeći identitete ni sutkinje ni okrivljenika,  Općinsko državno odvjetništvo je priopćilo kako se nakon ispitivanja 37-godišnjaka tereti da je 9. travnja 2023., između 5 i 6 sati, u Osijeku  prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, a potom se udaljio. Požar su ugasili pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o susjedu sutkinje koji je to jutro viđen i na očevidu, a snimila ga je i fotoreporterka Pixsella. Muškarac je sutkinji zapalio vozilo jer mu je smetalo kako je parkirala svoj automobil govoreći se da je blokirala prolaz u zgradu. 

09.04.2023., Osijek - Automobil marke BMW zapalio se u centru grada. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

 

Osječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage osječkog Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 37-godišnjaka, jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, napominje osječko Općinsko državno odvjetništvo.

Komentara 15

Avatar Bobiii
Bobiii
20:08 13.04.2023.

BMW X6, fino žive suci, oni ne moraju trbuhom za kruhom.

LJ
ljudemisi
20:11 13.04.2023.

U svakom slučaju zlodjelo treba osuditi, no istražiti i djela sutkinje ukoliko je bahato provocirala takvu reakciju, jer pred zakonom navodno svi smo jednaki.

BE
Berri
22:25 13.04.2023.

Prvo, počinitelja treba kazniti prema zakonu. Drugo, treba utvrditi da li je sutkinja nepropisno parkirala, da li je time onemogućila slobodan pristup ulazu i da li je i tko tolerirao nepropisno parkiranje sutkinje iz razloga. Naime, nije opravdanje za kazneno djelo, ali je važno vidjeti da li su nadležne službe reagirale na dojavu ovog uhićenika da sutkinja učestalo parkira na mjesto gdje je parkiranje zabranjeno. Uglavnom, kao društvo moramo sve poduzeti da se poštuju propisi i zakoni, da se mirno rješavaju sporovi, a ne da spor oko parkiranja dovede do ovakvih kaznenih djela. Nadalje, ako se ovaj uhićenik usudio na ovaj nezakonit način rješavati spor, onda je očito da mnoge stvari u društvu ne funkcioniraju jer nije bilo pametnih ljudi koji su ovo mogli spriječiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije