Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kod graničnog prijelaza

Priveden kamiondžija koji se zabio u kolonu vozila, zatražen istražni zatvor

Slavonski Brod: Privođenje vozača kamiona koji je u subotu skrivio tešku prometnu nesreću
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
25.03.2024.
u 16:55

Sumnja se da je 35-godišnjak bio pod utjecajem opojnih sredstava, zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene

Rumunjski kamiondžija (35) koji je u subotu naletio na kolonu automobila nedaleko od graničnog prijelaza Stara Gradiška u ponedjeljak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a zatim i na Županijskom sudu. Sudac istrage odlučit će hoće li mu odrediti mjeru istražnog zatvora ili će ga pak pustiti na slobodu.

Podsjetimo, vozač teretnjaka rumunjske registracije u subotu je probio rampu naplatnih kućica kod Stare Gradiške te se nakon toga zabio u kolonu automobila. U nesreći je ozlijeđeno 18 osoba, od čega pet teže. Oštećeno je 17 vozila, a pričinjena materijalna šteta procijenjena je na oko 500 tisuća eura. 

Vozač je osumnjičen da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Preliminarno vještačenje pokazalo je da je u trenutku nesreće bio pod utjecajem opojnih droga.  Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak pod utjecajem opojnih sredstava, zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, upravljao teretnim vozilom za koji je bila priključena prikolica. Brzinu teretnog vozila nije prilagodio dolasku pred naplatnu postaju Okučani, nego je bez zaustavljanja prošao kroz naplatnu postaju Okučani i nastavio kretanje kolnikom Županijske ceste D5 u smjeru stalnog graničnog prijelaza Stara Gradiška. 

- Osnovano se sumnja da je vozilom udario u teretni automobil u kretanju nakon čega je nastavio kretanje prema graničnom prijelazu i koloni vozila koja su bila zaustavljena te čekala graničnu kontrolu, kao i da je bez kočenja i zaustavljanja udario u petnaest osobnih automobila u kojima su bili vozači i putnici. Uslijed toga je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede - priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

GALERIJA Priveden Rumunj koji je uzrokovao lančani sudar

Slavonski Brod: Privođenje vozača kamiona koji je u subotu skrivio tešku prometnu nesreću
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije