Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKO VIJEĆE HTZ-a

Privatni smjeśtaj i istok Hrvatske ostaju bez predstavnika

marić i kliman
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
30.03.2016.
u 18:39

U izbor ljudi koji će ući u novo Turističko vijeće, što je angaźman koji mjesečno donosi 2000 kuna, navodno se uplitala i lokalna politika

Dvanaesteročlana 'mala vlada' hrvatskog turizma, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, sutra će dobiti nove članove. Sadaśnjem sastavu istječe četverogodišnji mandat, a sve se podudara i s nastupom novog ministra Antona Klimana, koji kao predsjednik Turističkog vijeća ima priliku okružiti se ljudima po svom izboru.

U Glavnom uredu HTZ-a ne otkrivaju imena članova budućeg Turističkog vijeća, koji ce biti predlozeni članovima Sabora Hrvatske turisticke zajednice, a čak će i sama sutrašnja sjednica biti zatvorena za javnost.

No, u kuloarima se može doznati da će ministar zadržati nekolicinu 'starih' članova Vijeća, među kojima i istarske hotelijere Valamarovog Željka Kukurina i Tomislava Popovića iz Maistre, te Borisa Žgombu, predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija. U Vijeću navodno ostaje i Śime Klarić iz Udruge malih obiteljskih hotela. Za razliku,  u Turističkom vijeću više nece biti predstavnika privatnog smještaja, koji je dosad uspjeśno zastupao Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK. 

Isto vrijedi i za sveučilišnog profesora Dragu Ruźića iz Osijeka, koji je uspjeśno pokrivao turistički istok Hrvatske, a mandat bi mu sutra trebao biti okončan. Pojačanja u Turističkom vijeću uglavnom navodno dolaze iz agencijskih krugova, a moźe se čuti i da je oko toga tko će dobiti mjesto u Vijeću bilo dosta upliva politike, počev već od lokalne razine. Inače, angaźman u Turističkom vijeću HTZ--a svakom članu mjesečno donosi 2000 kuna.

>> Pauletić mi nije smiješan, ali odlično surađujemo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije