Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dopunsko osiguranje

Privatna osiguranja tužit će HZZO Bruxellesu zbog pogodovanja

dopunsko
Boris Ščitar
10.09.2013.
u 13:36

Cijena dopunskog osiguranja HZZO-a iznosit će 70 kuna od 1. listopada za sve, što privatne osiguravajuće kuće smatraju neravnopravnim

Nakon što je ravnatelj HZZO-a Siniša Varga u petak je objavio da će cijena dopunskog osiguranja iznositi 70 kuna mjesečno za sve građane s primjenom od 1. listopada, neka privatna osiguravajuća društva planiraju izvijestiti Bruxelles o neravnopravnim uvjetima poslovanja, piše Poslovni.

Varga međutim, nije pojasnio kako se Upravno vijeće HZZO-a stavilo iznad Sabora i poništilo Zakon o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju koji kaže (čl. 14.) da \"HZZO određuje cijenu premije za dopunsko zdravstveno osiguranje s obzirom na opsege pokrića iz ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju, prihodovnog cenzusa osiguranika i statusa osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.\"

Dok privatna osiguranja posluju po jasnim pravilima, HZZO je, piše Poslovni, uz blagoslov politike godinama tržišnu utakmicu igrao uz nedostižnu prednost, što Europska komisija (EK) ne dopušta.

Vlada želi izbjeći nove negativne reakcije iz Bruxellesa vezane uz dopunsko, pa su pripravni krenuti u žurnu izradu novog zakonskog okvira, otkriva izvor.

Dosadašnji cjenik HZZO polica bio je po 50 i 80 kuna za umirovljenike, te 80 i 130 kuna za zaposlene, ovisno o njihovim osobnim primanjima.

>>HZZO jeftiniji, no Croatia već ima 100.000 polica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije