Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunske malverzacije

Prisvajali stanove koje nisu platili, a novac od prodaje stavljali sebi u džep

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
08.04.2015.
u 14:50

Optužnica je podignuta protiv Andrije Markova, Darija Kozme te brata i sestre Dragana i Milice Kurepa iz Osijeka

Zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava podignuta je optužnica protiv Andrije Markova, Darija Kozme te brata i sestre Dragana i Milice Kurepa iz Osijeka. Riječ je o milijunskim malverzacijama u tvrtkama za nekretnine "Markov" te "Konus Markov", od konca 2007. do 2013.

Oko 2,1 milijun kuna zarade od prodaje osam stanova Markov nije, tereti se, stavio na žiro račun tvrtki, nego ga je zadržao za sebe. Markov i Dragan Kurepa su se, navode tužitelji, dogovorili da trećoj osobi priskrbe novac pa su lažno prikazali kako je ta osoba uplatila približno 18.000 eura za stan.

Lažno su tvrdili kako je M. Kurepa tvrtki posudila novac

Na Milicu Kurepu preneseno je, piše nadalje, vlasništvo nad više stanova, čime se okoristila za 2,5 milijuna kuna. Lažno su tvrdili kako je M. Kurepa tvrtki posudila novac, a stanovi su bili sredstvo osiguranja.

Markov i ona sastavili su, vjeruju istražitelji, ugovor o prodaji stana za više od 57.000 eura, a potpisali su i neistinitu potvrdu kako je sve uredno platila. Ovjerio je to i Dario Kozma, "kao formalni direktor tvrtke". Tvrtka je oštećena za 563.900 kuna.

Markov i Kozma su, navodi se, koncem 2010. sastavili neistiniti ugovor po kojem je majka A. Markova platila 35.870 eura za stan. Šteta je 407.400,00 kuna.Milica Kurepa optužena je i da je 352.000 kuna od prodaje dvaju stanova zadržala za sebe, umjesto da ih stavi na račun tvrtke.

>>Izbušili rupu u ruletu i kuglicu žicom zaustavljali na dobitnim brojevima

>>Oprez! Lažnim mailovima prevaranti se pokušavaju dočepati vašeg računa

Komentara 3

Avatar narozi
narozi
18:07 08.04.2015.

Hrvati kazu "mi nismo Balkan" a rade sve kako se radi na balkanu hahahah

KR
krumember
15:38 08.04.2015.

To nije vijest nego svakodnevica.

ST
Stolic
14:02 09.04.2015.

Nase stanove,nasa prica,nas balkan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije