Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravna stečevina unije

Pristupajući EU-u Hrvatska uskladila 755 zakona

Sabor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.02.2016.
u 11:45

Među zakonima koji se ove godine trebaju uskladiti nekoliko je u nadležnosti Odbora, poput zakona o zdravstvenoj zaštiti i medicinski pomognutoj oplodnji

U postupku pristupanja Europskoj uniji Hrvatska je uskladila 755 zakona, a ove godine kroz 75 zakona trebala bi preuzeti pravnu stečevinu Unije, istaknuto je na saborskom Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku, koji je dao potporu Planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva.

Među zakonima koji se ove godine trebaju uskladiti nekoliko je u nadležnosti Odbora, poput zakona o zdravstvenoj zaštiti i medicinski pomognutoj oplodnji.

Pomoćnica ministra vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić istaknula je kako se u slučaju neusklađivanja države članice izlažu "postupku povrede", koji u konačnici može završiti i ozbiljnim financijskim kaznama.

Marka Sladoljeva (HDZ) Odbor je predložio za člana Upravnog odbora Zaklade Hrvatska za djecu. Sladoljev, koji će taj posao raditi bez naknade, već se potvrdio u humanitarnom radu, te je uspješno organizirao akciju kojom je u siromašnom Malaviju opremljena školska kuhinja.

Komentara 2

CI
cicibela
12:06 19.02.2016.

Kažete da smo zakone uskladili s EU? Pa, postoji li u EU ijedan glavni državni odvjetnik koji se žalio na dobivenu presudu kao što je to napravio naš famozni Mladen Bajić? Zastupajući Njemačku u slučaju izručenja Josipa Perkovića, on sese žalio kad je sud presudio u korist tužitelja. Takvo Državno odvjetništvo ne postoji nigdje usvijetu, kao u našem rezervatu yugokomunista.

RM
rmd3
15:43 19.02.2016.

Haha nešto što se nameće tako je fino upakirano u rijeć uskladjeno a joj žutila.Kapitalistićka pravila ujedinjena u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije