Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Pristajemo li da nam mediokriteti određuju budućnost?

Moralna apoteoza ljevice najsigurniji je izraz moralne tuposti našeg doba, a moralna je tupost najpouzaniji saveznik uspona mediokriteta u politici i razočaranja ljudi u demokraciju

Komentari 26

JA
Jania
17:52 05.06.2021.

Još jedna izvrsna Ristićeva kolumna. Na žalost, splitski dvojac bez kormilara i bez morala nije usamljena pojava u hrvatskoj politici. Naprotiv.

VL
LA
lak0
13:04 05.06.2021.

Genijalan je bio odgovor američkog policajca na povik tamošnje inačice -Zorana Pusića da je on antifašista: "Briga me koje si ti vrste fašista, samo se miči s ulice!"

VL
ST
stefj
12:37 06.06.2021.

Da, ovi izbori su pokazali da je ta tupost naroda prednost za razne mediokritete... Pogledajte Zagreb i ekipu koja je došla na vlast: Vili, Rada, Zorislav, Urša...

VL
RO
romobil
17:57 05.06.2021.

Mediokriteti!? Mislio na biračko tjelo dakako....

VL
ZE
ZedR
15:31 06.06.2021.

Točno!😂

VL
IK
ikbmibm
21:31 06.06.2021.

Dobra analiza.

VL
ZE
ZedR
15:16 06.06.2021.

Bora R....ić, beogradski student, čovjek koji ima dvije desne ruke, ( jer mu je lijevo mrsko izgovarati), bard hrvatskih mediokriteta, posto jedino takvima moze prodavati “visokointelektualne” uratke. Ne sjecam se da je svojim bistrim opazanjima castio desne politicke mediokritete koji su nas ‘uspjesno’ vodili veci dio. hrvatske zbiljnosti.

VL
BI
Borg i Hrvati
15:31 05.06.2021.

Zašto Splićani biraju mediokritete poput Puljka i Ivoševića kad imaju genijalca dotura Vicu koji doktorira a da doktorat i ne napiše? I još k tome postane i sveučilišni profesor. Eto takve genijalce mi trebamo. U njima je naša budućnost.

VL
OD
odraneol
16:44 05.06.2021.

A što je "pjesnik" htio reći? Nešto mudro? Nešto pametno? Pa, baš mu i nije uspjelo. Gdje li nalaze te kolumniste? Nije sramota biti "desničar". Samo je pitanje što je kod nas razlika između "desnice" i "ljevice". Hodanje u crkvu? Što su onda Međimurci i Zagorci, recimo? Najredovitiji su u crkvama, ali nisu naročito skloni onome što se danas u Hrvatskoj zove "desnica". Dakle, može se reći da su ljevičari. Što je drugo odrednica "desničarenja" i "ljevičarenja" u RH? Domovinski rat? Nakon Pule ( Gdje su pak tu "desničari" ?), koja je imala najveći odaziv na mobilizaciju, nakon nje je to bila sjeverozapadna Hrvatska, ratom ne baš nešto ugrožena ... Škoro i Hasanbegović su Domoljubi i Desničari? I Bujanec? I Zekanović? Oni su mjerilo hrvatstva i domoljublja? A što ih povezuje? To što rata nisu ni vidjeli, osim na TV-u ... A ni Ristić, sasvim sigurno!

VL
HI
HiroGlifi
16:30 05.06.2021.

Ristić kao niźerazredni kolumnist i izdanak Filozofskog fakulteta u Beogradu doktora znanosti sa Sorbonne naziva"mediokritetom". U svome jadu nakon izbora, desničari su potpuno izgubili busolu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.