Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
news of the world

Prisluškivali i majku djeteta žrtve pedofila

'News Of The World editor Rebekah Wade accompanied by Parents of murdered schoolgirl Sarah Payne, Michael and Sara Payne, arrives for a meeting with the Home Secretary David Blunkett at the Home Offic
'Fiona HansonPress Association/Pi'
29.07.2011.
u 18:43

Sarah Payne mislila je da joj je Rebekah Brooks prijateljica.

Baš kad se činilo da su sve najgore tajne iz utrobe tabloida News of the World raskrinkane, britanska je javnost doznala jučer za još jedan mučan detalj: tabloid je prisluškivao i ženu čiju je osmogodišnju kćer 2000. oteo i ubio pedofil iz susjedstva. Da stvar bude gora, prisluškivali su mobitel koji je ta žena dobila na dar od glavne urednice Rebeke Brooks.

Podrška u kampanji

Žena je, naime, mislila da su joj Rebekah i redakcija News of the Worlda prijatelji jer su podržali njezinu kampanju za objavljivanje imena registriranih pedofila, kojoj se uz pomoć tabloida posvetila nakon tragične smrti svoje kćeri. Kad je aferom uzdrmani medijski magnat Rupert Murdoch odlučio ugasiti tabloid koji se bavio ilegalnim prisluškivanjem, upravo je ta žena, Sara Payne, napisala ponosan oproštajni tekst u kojem je nahvalila News of the World jer je stajao uz nju i njezinu kampanju. Ta je kampanja uspjela promijeniti zakon i omogućiti građanima da dobiju informaciju o registriranim pedofilima koji žive u njihovu susjedstvu.

Zaprepaštena i zgrožena

Prije manje od mjesec dana Sara Payne u tekstu je novinare i urednike News of the Worlda opisala kao svoje "dobre prijatelje" u koje ima povjerenja. Jučer, nakon što je otkriveno da su ti "dobri prijatelji" prisluškivali i njezin telefon, Sara Payne je poručila da je "zaprepaštena i zgrožena".

Rebekah Brooks u pismenoj je izjavi poručila da su optužbe "odvratne i posebno uznemirujuće s obzirom na činjenicu da je Sara Payne moja draga prijateljica". Brooks bi mogla biti u još većim problemima nego dosad jer je bila detaljno upućena u odnos tabloida i Sare Payne pa je morala znati za prisluškivanje ako se ono dogodilo. Parlamentarni zastupnik Tom Watson smatra da je ovim otkrićem afera dotakla "novo dno".

– News of the World je u posljednjem broju izveo veliki igrokaz o svom odnosu s obitelji Payne. A sada ovo! Prijezir je sve što osjećam prema tim ljudima – rekao je Watson. Prijezir je zaista postao dominantan osjećaj Britanaca prema tabloidnim novinarima. Prljavim i protuzakonitim trikovima služili su se čak i u pričama kojima su se novinari hvalili kao svojim najsvjetlijim trenucima.

Komentara 7

OB
-obrisani-
20:40 29.07.2011.

ovo je prljavo do bola!

DU
Deleted user
21:27 29.07.2011.

Iamo mi i u Hrvatskoj vrlo slicnih dnevnih novina. Netrebamo niti daleko traziti i zgrazati se nad englezima. I nasi tabloidi imaju masovno razorenih ljudskih zivota na svojim dusama. I njihovo je geslo uglavnom \"senzacija je iznad ljudskog zivota\".

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
12:05 30.07.2011.

poklone ukinuti zakonom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije