Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepad

Prislonio joj pištolj na glavu, ugurao je u sobu pa tražio novac

provalnik
Foto: Thinkstock
17.05.2014.
u 12:10

Dok je jedan razbojnik na katu prijetio ženi s djecom, drugi je u prizemlju prijetio djedu i baki. Bili su naoružani i tražili su novac

U obiteljsku kuću u Mokricama u četvrtak oko 10 sati upali su maskirani razbojnici. Kuća je smještena neposredno uz cestu, u naseljenom dijelu mjesta. Obitelj u čiju su kuću upali želi ostati anonimna jer imaju malu djecu koja su svjedočila nemilu događaju, ali su ispričali što se dogodilo kako bi drugi bili oprezniji.

Maska preko nosa

– Netko je pozvonio, a kroz prozorsko staklo na vratima vidjela sam muškarca s kacigom na glavi i maskom navučenom preko nosa. To mi nije bilo sumnjivo jer je moj rođak motorist i često sam kod njega vidjela tu zaštitnu maskicu oko nosa. No čim sam otvorila vrata, muškarac mi je prislonio pištolj na glavu i ugurao me u sobu. U drugoj sobi bila su djeca. Rekao mi je: Šuti i ništa se neće dogoditi! Potom je zatražio da mu predam novac i zlato. Govorila sam da nemam ništa vrijedno, no on je otvorio i prekopao ormare. Pitao je gdje mi suprug. Rekla sam da ne znam, a on je samo ponavljao: Pa kako ne znaš, pa kako ništa nemaš! Uhvatila me panika, djeca su mi u sobi, prozor je bio malo otvoren, počela sam vrištati, misleći da će me netko čuti. No on me udario u glavu i tada sam se onesvijestila – ispričala je žrtva razbojstva.

Udarac u glavu

No ona u tom trenutku nije znala da je u kući i drugi razbojnik, koji je ušao u prizemlje kuće gdje žive baka i djed. Dok je on prijetio njima, drugi je pozvonio na vrata stana na katu, gdje je i napao našu sugovornicu.

– Najteže mi je što su djeca to doživjela. Kada su čula viku, došli su vidjeti što se događa. Jedno od njih bilo je toliko prisebno da nazove 112. Rekli su da me je napadač čak pljuskao po licu ne bih li došla k sebi. No tada se na kat popeo njegov kompanjon rekavši mu da pusti sve i da bježe. Ubrzo je stigla policija i Hitna pomoć, a razbojnici su pobjegli.

Obitelj ima psa, koji je po svemu sudeći bio omamljen.

– Policija je na dvorištu pronašla i pseće štapiće, koje pas nije pojeo. Nečim su ga valjda omamili, jer radi se o psu čuvaru koji reagira na sve nepoznate ljude – kažu ukućani.

Razbojnici su na izlasku iz kuće sa stola uzeli stotinjak kuna te mobitele. Ukućani kažu da nisu imali zagorski naglasak, da nisu visoki ni snažni. Imali su ruksake, a udaljili su se biciklima, koje su potom bacili uz cestu.

>>Provalnik zapalio kuću u Novoj Bukovici, šteta veća od 10.000 kn

Komentara 4

Avatar ivek
ivek
16:59 17.05.2014.

aj me sta se sve desava

GO
goapsi
14:54 17.05.2014.

ovkave idiote treba po kratkom postupku....... ili ih poslati na dozivotni goli otok...

AA
aabbcc
17:03 17.05.2014.

Da hoce men doci al bi se osramotio ne bih mu mogao skupiti ni 100 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije