Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspomene koje nas povezuju

Prisjetite se rođenja demokracije u Hrvatskoj uz Večernji list

26.07.2018.
u 20:08

25. srpnja jedan je od ključnih datuma za razvoj demokracije u Hrvatskoj, zato ga je Večernji uključio u kolekciju uspomena koje nas povezuju

Dana 25. srpnja 1990. godine postalo je jasno da je Hrvatska odlučila poći svojim, demokratskim putem. Prije nego što će 8. listopada konačno raskinuti sve državnopravne veze s tadašnjom SFRJ, Hrvatska je prvo raskinula sa svim socijalističkim obilježjima kako bi stvorila svoj identitet. Na taj dan proglašen je amandman na Ustav dotadašnje Socijalističke Republike Hrvatske. Za početak, tom odlukom odbačen je pridjev “socijalistička”, čime smo dobili našu današnju Republiku Hrvatsku, a sa zastave je uklonjena crvena zvijezda te je odlučeno da se postavi hrvatski grb kakav danas poznajemo. Tim je činom prvi demokratski izabrani saziv hrvatskog Sabora proglasio državnu suverenost Republike Hrvatske.

Proslavite i prisjetite se ovog važnog datuma s nama u nedjelju 29. srpnja uz magnet s povijesnom naslovnicom Večernjeg lista. Magnet potražite u paketu s Večernjakom za samo 10 kuna, ali požurite jer su količine ograničene.

Komentara 13

AA
AAAAAA
09:12 27.07.2018.

bolje je ne prisječati se te prijevare!

GU
Gustirna
13:32 29.07.2018.

Hahaha....sto li ga vi imate sa ovim vecernjakom....to ispadne isto kao da pavic kupi "hrvatski tjednik" pa se hvali prosloscu...

PR
prajdali100
18:52 28.07.2018.

He he he dobra Vam je ova !!! " Onaj" VL i " Ovaj" VL su dva sasvim različita pojma.Nebo i zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije