Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAGA PRIRODE!

Prišao dronom toliko blizu erupciji vulkana na Islandu da ga je spalio: Dobio nevjerojatne snimke

Erupcija vulkana na Islandu
Foto: REUTERS
1/3
29.03.2021.
u 15:45

Vrućina je otopila dio letjelice i oštetila senzore za izbjegavanje prepreka.

Internetom su se proširile brojne snimke bespilotnim letjelicama nakon erupcije vulkana na Islandu. Jedna od njih se istaknula svojom spektakularnošću, a zbog svoje odvažnosti dron koji je snimio nevjerojatne prizore prirode 'platio' je za to skupu cijenu. 

- Upravljao sam svojim dronom u blizini erupcije i odlučio da bi bilo kul vidjeti kako izgleda odozgo. Polako sam spustio dron dok nisam vidio eruptirajuću lavu, a kada sam pogledao gore, više nisam vidio svoj dron. Uglavnom, bio sam u krateru vulkana - kazao je islandski fotograf Garðar Ólafs o snimci koja je oduševila mnoge, prenosi stranica Digital Trends. 

 

No, shvatio je kako je ipak pretjerao, podignuo je dron i vratio ga na mjesto lansiranja. Tad je shvatio da je let iznad kratera ostavio posljedice na dronu. Vrućina je otopila dio letjelice i oštetila senzore za izbjegavanje prepreka. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije