Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Priručnik za poker: Disciplina u pokeru

poker
BIGPICTURESPHOTO/PIXSELL
PR
Autor
PR članak
22.12.2010.
u 11:31

Svatko tko se želi ozbiljno baviti pokerom mora biti vrlo discipliniran i uvijek igrati prema unaprijed postavljenim pravilima i ograničenjima.

U ranijim dijelovima poker škole uvjerili smo se da poker dugoročno gledano nije igra na sreću i postavili smo temelje upravljanja poker bankom koji nam osiguravaju miran san čak i nakon niza loših rezultata.

Međutim, svi savjeti i sva pravila ništa nam neće pomoći, ako ih se ne pridržavamo. Poker igrači između ostalog razlikuju se i s obzirom na želju za obrazovanjem. Neki na poker gledaju kao na zabavu, stoga im je svejedno koliko će osvojiti ili izgubiti. Takvi su igrači najpoželjnija vrsta protivnika u vašoj poker karijeri. Informacije su danas dostupne svakome tko želi naučiti. Gdje se onda stvara razlika između igrača? Veliku razliku između odličnog i prosječnog igrača stvara samodisciplina. Poker ne donosi niti laganu niti brzu zaradu. Kada počnete igrati na dovoljno visokim limitima, vaš mjesečni prihod može biti vrlo visok, ali put do toga dug je i težak. Ako nećete igrati disciplinirano, vrlo lako u jednom satu možete uništiti višemjesečni trud.

Mnogi igrači do ovog će saznanja doći na bolan način. Vrlo često u želji za brzom zaradom igrači precjenjuju svoje znanje i zapute se na previsoke limite, gdje im jedna nesretna ruka uništi cijelu banku. Pravila i savjete lako je pronaći i pročitati, no teško ih je poštovati. Svi znamo kako je teško držati se pravila koja smo si sami zadali. Ponekad igramo umorni ili smo lošeg raspoloženja, a ponekad nas usred igre netko uporno ometa. Sve to utječe na nas, igramo sve lošije i donosimo sve više neracionalnih odluka. Svatko tko se želi ozbiljno baviti pokerom mora biti vrlo discipliniran i uvijek igrati prema unaprijed postavljenim pravilima i ograničenjima.

Pokojni Chip Reese, vjerojatno jedan od najboljih pokeraša svih vremena, jednom je na pitanje što ga čini najboljim odgovorio: “Kad ostali igrači igraju svoju A igru, svi su odlični pokeraši, neki vjerojatno i bolji od mene. Međutim, razlika je u tome što se moja D igra ne razlikuje previše od moje A igre.” Zapamtite ovo pravilo. Prije nego sjednete za poker stol, zapitajte se: “Hoću li u sljedeća dva sata odigrati najbolje što znam i mogu?” Ako odgovor nije potvrdan, možda je bolje da i ne počnete.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?