Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno nevrijeme

Polomljene grane blokirale promet, stablo se srušilo na automobil

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL//JVP Nova Gradiška
1/38
02.10.2019.
u 21:29

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku izdao žuto i narančasto upozorenje

Dočekali smo pravo nevrijeme koje je stiglo sa zapada. Gotovo 20 tisuća munji zabilježeno je na moru tik uz Istru, a grmljavinski oblaci kretali su se prema širem obalnom području. Stigli su na obalu Jadrana i do unutrašnjosti, gdje su temeprature naglo pale uz popratnu kišu, grmljavinu i pljuskove. Nešto prije 18 sati, nevrijeme zahvatilo i Zagreb.

"Lokalno obilnija kiša u prvom dijelu srijede samo je uvod u još češću kišu koje će u mnogim krajevima biti u nastavku srijede i tijekom četvrtka. Mjestimice će biti još i izraženijih pljuskova s grmljavinom, a vrlo vjerojatno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i područjima uz njega", prognoza je HRT-a.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula dodaje kako će i narednih dana biti osjetno hladnije te da pripremimo kišobrane i topliju odjeću.

"Trebat će i sljedećih dana - promjenljivih i osjetno hladnijih od prošlih. Uostalom, listopad je. I premda dugoročnije prognoze daju povećanu vjerojatnost srednje temperature zraka - i mjesečne i sezonske -barem malo više od prosjeka, sljedećih tjedan dana nećemo se baš naužiti topline. Dapače. Pri tlu je u unutrašnjosti moguć i slab mraz", prognozira Vakula.

1/23

 Prema podacima Lightning Mapsa, nevrijeme je zahvatilo veći dio Hrvatske. Munje i grmljavina zahvatili su nešto prije 18 sati Zagreb te okolicu.

Kako doznajemo iz Vatrogasne postrojbe Zagreb, ipak povećanog broja intervencija nije bilo. Odrađeno je samo jedno ispumpavanje vode iz jame uz stambeni objekt u Gornjoj Kustošiji. 

No zato su vatrogasci u Novoj Gradišci imali puno više posla. Olujni vjetar lomio je granje, a srušeno je i jedno stablo, pri čemu je oštećen jedan automobil te je Ulica kralja Petra Svačića privremeno bila neprohodna.

U četvrtak nas i dalje prati hladnije vrijeme, jaka bura, kiša, ali zatim slijedi razvedravanje. U petak će biti stabilno vrijeme, ali svježe, ponegdje moguć slab mraz. Od subote ponovno slijede pljuskovi i bura koji će tijekom dana oslabjeti, ali od početka tjedna ponovno ojačati.

"Mnogo munja bilježimo u Italiji, 18.500 u posljednja dva sata. Glavnina nestabilnosti primiče se Istri", javlja meteorološki portal Istramet.

Meteoalarm za cijelu Hrvatsku izdao je žuto i narančasto upozorenje koje označava stanje pripravnosti na potencijalne opasnosti koje donosi nevrijeme.

Foto: Meteoalarm

Stižu prve izraženije nestabilnosti s jugozapada. "Prva na udaru vjerojatno će biti Rovinjština. Na moru su moguće pijavice", priopćio je Istramet.

Podsjećamo, danas nas čeka jače naoblačenje s kišom, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom i to kasno poslijepodne i navečer. Oborine lokalno mogu biti obilne, osobito na sjevernom Jadranu, gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadni vjetar navečer okrenut će na sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u noći na četvrtak na sjevernom dijelu okrenut će na buru te jačati. Najviša je dnevna temperatura između 22°C i 27°C, podaci su Državnog hidrometeorološkog zavoda.

1/3

 

Komentara 14

MS
mala_sova
19:37 02.10.2019.

Klimatske promjene, zovite ludu Gretu, gotovi smo, neeeeeeeeeeeeeee!

DU
Deleted user
21:00 02.10.2019.

kukali su i plakali, a 30 min padala jača kiša, 45 min rominjala, i to je sve....

Avatar Leden
Leden
21:28 02.10.2019.

Vidjeo sam Bandića sa lopatom, sve čisti i neće biti problema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije