Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvucite lopate

Pripremite se za hladan vikend: Snijeg će padati i u Dubrovniku!

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
20.01.2014.
u 22:20

DHMZ-ovi meteorolozi za subotu najavljuju bijeli pokrivač čak i na samom jugu Hrvatske – u Dubrovniku.

Pripremite zimske kapute i opremu za čišćenje snijega jer meteorolozi za vikend najavljuju snijeg u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

Portal YR.no, koji donosi prognozu vremena za cijelu Europu, piše da će u Zagrebu snijeg padati u petak i subotu uz temperaturu zraka od jedan Celzijev stupanj ispod ništice. DHMZ-ova sedmodnevna prognoza snijeg nam u glavnom gradu Hrvatske najavljuje za nedjelju, dok će se minimalne temperature u petak i subotu spustiti do pet stupnjeva ispod ništice.

Snijeg i u Dubrovniku

U Osijeku bi po portalu YR snijeg trebao pasti u subotu, uz temperaturu od nula stupnjeva, dok DHMZ u Osijeku za vikend najavljuje temperature do minus pet stupnjeva, ali bez snježnih pahulja.

Prema DHMZ-u temperatura će se u Gospiću za vikend spustiti na pravih zimskih minus šest stupnjeva, a snijeg u tom gradu ne očekuju. YR, pak, piše da će snijeg u Gospiću pasti u petak uz temperature za vikend od minus tri Celzijeva stupnja. Snijega bi u Delnicama moglo biti već u četvrtak, a u petak će se temperatura u tom gorskom gradu spustiti na šest stupnjeva ispod ništice.

Zanimljivo je da DHMZ-ovi meteorolozi za subotu najavljuju bijeli pokrivač čak i na samom jugu Hrvatske u Dubrovniku, uz minimalnu temperaturu od dva Celzijeva stupnja. Od petka gotovo cijela Hrvatska može očekivati prave zimske radosti, prvi put ove sezone, pa to razdoblje nemojte dočekati nespremni.

>>Stiže prava zima: U četvrtak i petak snijeg!

>>Nedostaje vam snijeg? Sjetite se lanjskog kolapsa 'belog Zagreba grada' i razmislite ponovno

Komentara 7

DH
dalibor.hren
22:35 20.01.2014.

U Dubrovniku pada snijeg, a u Zagrebu Vlada..............

GV
golub Vaso
22:59 20.01.2014.

Razina 24 sata,jadno.

ŠI
šimun
08:22 21.01.2014.

12° 12° 12° 8° 11° 9° 10° 8° 11° 0 mm 0.9 mm 8.0 mm 0.1 mm 0 mm 0.2 mm 6.1 mm 0.5 mm 1.2 mm 0.1 mm 0 mm 0.2 mm 6.1 mm 0.5 mm 1.2 mm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije