Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osiguranje bolnica

Priprema natječaja Rebru i Vinogradskoj oduzeta dopisom u listopadu

KBC Rebro
Foto: Borna Filić/PIXSELL
28.01.2015.
u 07:15

Zbog žalbe jednog od ponuđača natječaj za posao javne nabave osiguranja bolnica još nije završen

Za posao objedinjene javne nabave osiguranja za sve hrvatske bolnice bili su isprva delegirani KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice, no Ministarstvo zdravlja je ovaj mjesec, kako smo objavili, ipak samostalno raspisalo javni natječaj za taj posao. Kao posrednik u osiguranju angažirana je tvrtka čiji je prokurist i 20-postotni vlasnik Hrvoje Vojković, bivši HSLS-ov kadar, a koja će dobiti 14 posto provizije od ugovorena posla osiguranja.

Budući da je riječ o poslu čija je procijenjena vrijednost 50 milijuna kuna, posrednik će, podsjetimo, dobiti sedam milijuna, što je izazvalo brojne reakcije.

Međutim, neslužbeno se može čuti da takav plan nabave nije bio u startu namjera Ministarstva zdravlja, koje je dobilo naručenu dokumentaciju za izradu natječaja od spomenutih bolnica. Međutim, Vinogradska i Rebro su umjesto suglasnosti da idu u natječaj, dobili dopis da će posao nabave osiguranja bolnica preuzeti Ministarstvo zdravlja. Na tu se adresu u međuvremenu obratila i tvrtka posrednik koja je angažirana te je raspisan javni natječaj za osiguranje 42 bolnice koliko ih sudjeluje u tom projektu.

Zbog žalbe jednog od ponuđača natječaj još nije završen.

>>Posao bez javnog natječaja: Varga platio 7 milijuna kuna Vojkoviću za posredovanje

>>HDZ: Vojkovićeva tvrtka 2013. je uprihodila 0 kuna i imala jednog zaposlenika

Komentara 2

DU
Deleted user
08:49 28.01.2015.

Hoće li sada reagirati nadležne službe kada je jasno da je u pitanju osobni interes a vjerojatno i korupcija? Ili će se čekati koja godinica pa onda "pojeo vuk magare"? Varga sve više postaje kamen oko vrata Zokiju, što je dobro jer će se ubrzo obojica "utopiti".

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:18 28.01.2015.

...50 milijuna u ništa... direktnom pogodbom... kolika je provizija... koliko % od premije osiguranja... kroz koliko godina... ovaj je najbolji... ugovorio proviziju za narednih 10 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije