Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Ličanin

Pripadnik Hrvatske vojske pobijedio na međunarodnom vojnom natjecanju

HV/B. Ramčić
01.05.2021.
u 12:02

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske

Pripadnik Hrvatske vojske skupnik Filip Ličanin pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu.

Ovogodišnje natjecanje održano je u vojarni "Skënderbeu" u gradu Ferizaju od 26. do 30. travnja 2021. godine, a od 2017. godine natjecanje je međunarodnog karaktera i od tada na njemu sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske.

Hrvatsku vojsku su predstavljali pripadnici Hrvatske kopnene vojske, časnički namjesnik Branko Ramčić kao voditelj ekipe te skupnici Filip Ličanin i Karlo Pavlović kao natjecatelji.

Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma.

Skupnici Filip Ličanin i Karlo Pavlović su na najbolji mogući način predstavljali Hrvatsku vojsku ispunivši tražene norme u svim disciplinama, a  skupnik Filip Ličanin je pobijedio u međunarodnoj konkurenciji.

Tom prigodom, ministar obrane Mario Banožić čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na sudjelovanju na međunarodnom natjecaju, posebice pobjedniku u međunardonoj konkurenciji, skupniku Filipu Ličaninu, istaknuvši kako su ovom pobjedom još jednom dokazali izvrsnost, profesionalizam i spremnost hrvatskog vojnika.

“Još ste jednom potvrdili da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i partneri mogu uvijek računati”, poručio je ministar Banožić.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:11 01.05.2021.

Čestitke Hrvatskim vojnicima.Ovako se bori za ugled i spremnost Hrvatske vojske i Hrvatske u svijetu

Avatar rubinet
rubinet
20:06 01.05.2021.

Filipe , bravo ! Čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije