Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za vlast

Pripadnice ljepšeg spola vladaju Facebookom i Twitterom

mladi
Željko Mršić/Pixsell
16.04.2013.
u 12:10

Mjesečno je na društvenim mrežama 99 milijuna više žena nego muškaraca, a na Facebooku čak 155 milijuna više

Vječita borba za prevlast između muškaraca i žena prešla je i u "cyber space", točnije na društvene mreže. Tko je preuzeo vlast?

Facebookom i Twitterom zavladale su žene. Mjesečno je na Zuckenbergovoj društvenoj mreži više čak 155 milijuna pripadnica nježnijeg spola. Twitter-korisnica je 62 posto, a Instagrama 53, dok je na Pinterestu moć najpostojanija, 72 posto.

Ipak, nije da žene prednjače u svemu, muškarci čine većinu korisnika YouTubea, 54 posto, kao i Linkedlna i Flickra sa 54 posto.

Planb piše i da je žene najteže naći na Redditu gdje ih ima svega 26 posto, što muškarce čini apsolutnim vladarima tog virtualnog prostora. Najveće je iznenađenje postotak korisnica online gaming stranica Zynga, njih čak 60 posto.

Mjesečno, društvene mreže posjeti čak 99 milijuna više žena nego muškaraca. Muškarci ili imaju pametnijeg posla ili, najvjerojatnije, vrijeme koje njihove žene i djevojke krate na društvenim mrežama, oni krate na igraćim konzolama.

>>Mladima sve manje do Facebooka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije