Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osiguranje

Princ William na Falklandima u "čeličnom obruču" specijalaca

Falklandi (1)
Reuters/Pixsell
27.02.2012.
u 13:22

Najmanje 20 specijalaca nalazi se na otočju u južnom Atlantiku kako bi procijenilo i zaustavilo bilo kakav pokušaj nasrtaja na britanskog prijestolonasljednika

Pripadnici britanskih specijalnih jedinica stvorili su oko princa Williama "čelični obruč" na Falklandskom otočju zbog sve većih tenzija između Argentine i Velike Britanije vezanih uz arhipelag. Najmanje 20 specijalaca nalazi se na otočju u južnom Atlantiku kako bi procijenilo i zaustavilo bilo kakav pokušaj nasrtaja na britanskog prijestolonasljednika, javlja Daily Mail, koji je na Falklande stigao istovremeno s obilježavanjem 30. godišnjice Falklandskog rata što je izazvalo bijes Buenos Airesa.

Analitičari smatraju da najveća opasnost Williamu, čiji je stric, princ Andrew kao pilot helikoptera sudjelovao u sukobu 1982., prijeti od pojedinaca ili manjih skupina. Članovi specijalnih postrojbi obavili su opsežno izviđanje otoka prije dolaska vojvode od Cambridgea. Princ, koji će na otočju provesti šest tjedana kao član zračnih snaga Njezina Veličanstva, u pratnji ima i naoružane članove jedinice za zaštitu, a na raspolaganju su mu i pripadnici vojne policije.

Specijalci su na otočje stigli prije nekoliko tjedana nakon što je Argentina sve intenzivnije dovodila u pitanje suverenitet spornog teritorija te ponovno pozvala da se Falklandsko otočje vrati pod argentinsko okrilje. Britanski obavještajci zabrinuti su da bi argentinski fanatici mogli organizirati napad uoči obilježavanja godišnjice sukoba.

Komentara 10

IP
info_punkt
17:52 27.02.2012.

hehehe... koji lik... glumi \"ratnika\", a za njim ide cijele četa dadilja...

GR
grah
17:09 27.02.2012.

kog vraga i ide tamo? imperijalisti. to je sve što imam za reći.

CA
campa
15:39 27.02.2012.

Uopće mi nije jasan ovaj članak.Niti mi nije jasno što se je ovim htjelo reći.Dali je za nas važna informacija o čuvanju princa na čelični ili bakreni način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije