Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivo ga 'izvagali'

Princ tužio Forbes jer 'nije istina da ima samo 20 milijardi dolara'

Al-Waleed bin Talal
Screen shot Youtube
07.06.2013.
u 22:27

Forbes je naveo kako je princ bin Talal vrijedan 20 milijardi dolara, a on ima 9,6 milijardi više

Saudijski princ i milijarder, unuk osnivača Saudijske Arabije, Al-Waleed bin Talal podnio je tužbu protiv časopisa Forbes zbog obmanjivanja javnosti. Forbes je naveo kako je bin Talal vrijedan 20 milijardi dolara, a on ima 9,6 milijardi više, javlja Reuters.

Uvrijeđeni princ, koji se nalazi na 26. mjestu ovogodišnje Forbesove liste, napao je američki časopis tvrdeći kako je njihovo vrednovanje svjetskih milijardera puno grešaka, da je pristrano i da je na štetu poslovnjaka s Bliskog Istoka.

Dužnosnik Visokog suda u Londonu potvrdio je da je princ 30. travnja predao tužbu protiv Forbesa, njegovog urednika Randalla Lanea, i dvoje njegovih novinara.

Princ je vlasnik \"Kingdom Holding Company\" koja ima značajne udjele u Citigroupu, News Corpu i Appleu, a vlasnik je i niza luksuznih hotela u svjetskim metropolama. U Rijadu ima vlastitu mramornu palaču s 420 soba, a posjeduje i privatni Boeing 747, u koji je instalirao kraljevsko prijestolje.

Princ se na Forbesove podatke žalio još u ožujku, kad je lista objavljena, ali uredništvo je odbilo njegove primjedbe.

>>Saudijski princ potrošio 15 milijuna eura u Disneylandu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije