Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar i gradonačelnik prestaju kriti ambicije i službeno kreću u kampanju

Primorac iz Westina, a Bandić sa Sljemena jurišaju na Pantovčak

primorac bandić
Petar Glebov / 24 sata
03.11.2009.
u 15:30

Od četvrtka počinje teći i dvanaestodnevni rok za prikupljanje deset tisuća potpisa potrebnih za formalno kandidiranje.

Dragan Primorac u ponedjeljak će, u zagrebačkom hotelu Westin objaviti kandidaturu za predsjednika Republike, doznali smo iz već oformljenoga predizbornog stožera. Bivši ministar znanosti tako će postati treći hadezeovac koji će pokušati osvojiti Predsjedničke dvore. I Primorac će, kao i Nadan Vidošević prije njega, zbog toga biti izbačen iz HDZ-a. No, čini se da ga to ni najmanje ne zabrinjava.

- Građani Hrvatske traže novi smjer, novo vodstvo koje može osigurati viziju promjena u budućnosti i dati novu nadu za razvoj moderne Hrvatske s obzirom na to da su razočarani i umorni od korupcije na svim razinama, uključujući i korupciju političkog sustava - poručili su iz Primorčeva stožera.

Potporu predsjedničkim ambicijama Primorac je pronašao proteklih mjeseci obilazeći Hrvatsku i susrećući se s “desecima tisuća ljudi” koji podržavaju njegovu kandidaturu. Primorac je posljednjih mjeseci, iako formalno član HDZ-a, u svoje ime naručivao i ispitivanja javnog mišljenja, a na kandidaturu se odlučio iako u njima ne stoji najbolje.

Na sličan način ponio se i Milan Bandić koji je još otkako je pobijedio na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, iritirao svoju stranku odbijajući se izjasniti hoće li se ili neće kandidirati. No, Bandić je konačno odlučio objaviti kandidaturu, a to će napraviti u četvrtak rano ujutro na Sljemenu.

Od četvrtka počinje teći i dvanaestodnevni rok za prikupljanje deset tisuća potpisa potrebnih za formalno kandidiranje. Zagrebačkom gradonačelniku ne bi trebao biti problem prikupiti potpise jer je u istom roku, samo u Zagrebu, prikupio i gotovo 50 tisuća potpisa prije lokalnih izbora.

Tada je, doduše, mogao računati i na potpise zagrebačkih esdepeovaca čiju potporu, makar formalno, na ovim izborima neće imati. Bandića će, naime, izbaciti iz SDP-a čim se kandidira. Za sutra poslijepodne zakazan je sastanak predsjedništva SDP-a, no na njoj Bandića neće moći i formalno isključiti iz stranke jer on još uvijek neće i službeno objaviti kandidaturu.

Bandić po posljednjim anketama stoji jako dobro, sve se više približava vodećem Ivi Josipoviću čiji rejting već neko vrijeme pada, i po njihovim rezultatima ulazi u drugi krug.

Ključne riječi

Komentara 70

AP
apolitik
15:50 03.11.2009.

ma od čega su ovi napravljeni kad imaju tako visoko mišljenje o sebi!?!

Avatar jura-100
jura-100
16:25 03.11.2009.

Primorac za predsjednika??? Hahahaha... koji je to ludak...

Avatar miletiml
miletiml
19:24 03.11.2009.

ja samo znam ak ce ovaj banditic biti predsjednik, da cu se odreci HR drzavljanstva i uzeti albansko znao je on unaprijed sto ce zato je skupljao kumove a sve to sa nasim novcima pas ma ter kamenjarsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije