Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena ministara

Primopredaja dužnosti obavljena i u Ministarstvu pravosuđa

ante šprlje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2016.
u 17:23

Artuković Kunšt je novoimenovanom ministru zaželjela uspješan rad te ga ukratko upoznala sa stanjem u Ministarstvu pravosuđa i najvažnijim projektima i aktivnostima

U Ministarstvu pravosuđa obavljena je službena primopredaja dužnosti između dosadašnje zamjenice ministra Sandre Artuković Kunšt i novog ministra pravosuđa Ante Šprlje

Artuković Kunšt je novoimenovanom ministru zaželjela uspješan rad te ga ukratko upoznala sa stanjem u Ministarstvu pravosuđa i najvažnijim projektima i aktivnostima.

– Uvođenje pravosudnih informacijskih sustava, prvenstveno e-Spisa, u punu produkciju omogućilo je podizanje upravljačkih i organizacijskih aktivnosti na višu razinu. Rezultati zalaganja djelatnika u ovom ministarstvu i u pravosudnom sustavu u cjelini u protekle četiri godine su mjerljivi i vidljivi u brojčanim pokazateljima pada broja neriješenih sudskih predmeta i skraćenja njihovog trajanja, i uvjereni smo da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i u sljedećem razdoblju – kazala je Artuković Kunšt, priopćilo je Ministarstvo.

Novoizabrani ministar pravosuđa Ante Šprlje zahvalio je na učinjenom u prethodnom mandatu u Ministarstvu pravosuđa. – Prepoznavanje sličnih područja koja zahtijevaju daljnje kratkoročne i dugoročne mjere i aktivnosti u pravosuđu potvrđuju zalaganje i stručan pristup, na kojem ćemo ustrajati, a obogatit ćemo ga i novim reformama za koje smo detektirali da su nužne – naglasio je novi ministar, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici.

>>Primopredaje u ministarstvima nastavljaju se sutra

>>Dario Nakić vraća naziv Ministarstva zdravstva

Komentara 3

ST
stefj
17:49 25.01.2016.

Ajaj, nisam čuo niti jednu dobru riječ o novom ministru od njegovih kolega. No, nikada za nekog političara pamet nije bila potrebna vrlina, trebaju postojati i oni koji pune rupe. Možda je i ovo jedan takav... A što se tiče gđe. Sandre, eh, jedina vrlina je što je bila srednjoškolska premijerova ljubav (od bivšeg premijera, naravno)... Ajme kakva smo zemlja.

DU
Deleted user
17:41 25.01.2016.

Jesenti milu bigulicu, sve je to dobro, lijepo, krasno i fino te u svakom slučaju demokratski, ali pita li se tko u sadašnjoj političkoj euforiji kako će Hrvatska opstati i napredovati bez svojih dokazanih i osvjedočenih vođa, učitelja i ustrećitelja u liku i djelu Milanović Zokija, Grčić dr. Brankeca, Pusić dr. Veski, Ranković Ostoje, Lalovac Bokija, Mrsić dr. Mirandolina, Varga dr. Sinkea, Opačić Milančice i Šišpuš Bere? Osobito će napaćenoj i izmoždenoj Hrvatskoj jako nedostajati politički geniji i vrhunski stručnjaci poput Vrdoljak Iveka, Maras Goge, Jakovina Tiće, Zmajlović Miška i ponajviše Hajdaš udanog Dončić dr. Sinkea. Bez te petorice Hrvatska će utonuti u najdublji politički, društveni i gospodarski mrak u svoj povijesti. Zato ih pod hitno valja imenovati za državne tajnike u resornim ministarstvima kako bi kola goleme hrvatske nesreće što prije izvukli iz duboka gliba. Osim toga, pita li se uopće tko što će biti s Pusić dr. Veski ako ne bude postavljena za državnu tajnicu u MVEP-u? Pa ona nije izabrana ni u Hrvatski sabor (koji tupi rekakcionari potput Reiner dr. Željca namjeravju nazvati državnim)! Morat će sirota pridružiti se braci udrugaru Pusić Zokiju i poznatom hrvatofilu Štrbac Savi te se u društvu s drugim poznatim hrvatofilom Pupovac dr. Milojkom odati sustavnu pljuvanju po Hrvatskoj. A to bi joj jako teško palo. Dakle, treba našu dr. Veski izbaviti od toga zla. Pa u godimi smo Božjeg milosrđa te se ponašajmo tako!

KA
kajinx
18:23 25.01.2016.

...a gdje je ministar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije