Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatizacija autocesta

'Primjer monetizacije ocrtava kako Vlada upravlja zemljom'

Domagoj Milošević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.03.2015.
u 08:35

Ova Vlada nakon dvije godine maltretiranja svih nas želi zapravo ponovno uzeti novce da bi pokrpala svoje rupe i popravljala što su učinili, odnosno nisu, kaže HDZ-ov Ivan Domagoj Milošević

– Primjer monetizacije ocrtava kako ova Vlada upravlja zemljom, nema se plana, ideje ni hrabrosti. Tko nema orjentaciju, a želi upravljati zemljom, nije mu mjesto u Vladi – rekao je HDZ-ov Ivan Domagoj Milošević gostujući u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog.

– Ova Vlada nakon dvije godine maltretiranja svih nas želi zapravo ponovno uzeti novce da bi pokrpala svoje rupe i popravljala što su učinili, odnosno nisu. 80 milijardi kuna novog javnog duga bit će ostavština ove Vlade – rekao je Milošević.

Kaže kako je HDZ protiv privatizacije državne insfrastrukture i državnih monopola, ali da su za privatizaciju državnih poduzeća.

– Nismo protiv privatizacije, ali nije isto privatizirati hotel i industiriju koja bi donjela gospodarski oporavak kao državne monopole i  infrastrukturu – istaknuo je i dodao kako je Hrvatska jedina zemlja u Europskoj uniji kojioj je eksplodirao javni dug, a i dalje je u recesiji.

Ekonomski analitičar Damir Novotny za monetizaciju je autocesta zbog visokog javnog duga koji Hrvatska ima.

– Autocesta su dio javnog duga, krediti za autoceste su dio javnog duga i moramo izaći iz socijalizma te ući u tržišnu trgovinu. Javna ponuda dionica je dobra ako se pronađu kupci, a ako se ide u reprogram opet kupujemo vrijeme i prebacujemo lopticu na teret budućih generacija. Javni sud se kad tad mora vratiti i vrijeme je da se to učini – rekao je Novotny.

Sindikalist Mijat Stanić pak smatra kako se od monetizacije autocesta odustalo zbog referenduma te da je Vlada birala trenutak kada će objaviti da od monetizacije neće biti ništa.

– Premijer je birao trenutak kad će reći da neće biti monetizacije i kad aće napraviti najveću štetu jer očekuje da Ustavni sud odbaci referendum. No, to ćene uspjeti jer naše pitanje nije reducirano samo na ove autoceste, želimo mjenjati zakon o cestama da se bilo kojoj budućoj vladi onemogući da takvo što napravi – kaže Stanić.

>> Mijat Stanić: Nećemo odustati od referenduma

Komentara 26

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:09 19.03.2015.

Pa vi onda dajte ponovno glas ovoj (dokazano) najgoroj Vladi u povijesti...

UI
Uvijek_iskreno
11:12 19.03.2015.

Vlada nas uništava svojim "radom"! Ovo njihovo sad bi - sad ne bi, odraz je samo gladi za foteljom, jer sad se odjednom okreću narodu i gledaju na to što bi narod više htio. Nemaju znanja, sposobnosti ni odlučnosti za pravilne i kvalitetne odluke!

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
12:24 19.03.2015.

umjesto da ste kao 'veliki' gospodarstvenik podržali ispravan projekt monetizacije, koji je uostalom Vaša stranka i planirala provesti, Vi primjerom pokazujete zašto se ne smije glasati za Vas i Vaš HDZ. Upropastili ste Pastor, ali to Vam nije dovoljno, veliki stručnjače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije