Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAKONSKE MJERE

Primjena zabrane pušenja na otvorenom u New Yorku

zabrana pušenja
afp
24.05.2011.
u 12:53

Ne može se više zapaliti na Times Squareu, u Central Parku, na dokovima New Yorka...

Zabrana pušenja u New Yorku od jučer se primjenjuje i u parkovima te na trgovima. Zabrana se odnosi na svih 1700 parkova, 15 kilometara obale, kao i na čuveni Times Square. Nastavak je to mjera protiv pušača na kojima inzistira gradonačelnik Michael Bloomberg. Pušenje je 2002. godine potpuno izbačeno iz zatvorenih javnih prostora poput restorana, kafića i ureda.

Bloomberg, prema pisanju Guardiana, neće ipak od NYPD-a tražiti da utjeruje kaznu od 50 dolara od svakog pušača koji se usudi vani zapaliti cigaretu. Za to je zadužio zaposlenike parkova te savjesne Njujorčane koji bi morali upozoravati svoje sugrađane, poslovne ljude ili turiste da rade kažnjivo djelo za koje bi mogli platiti kaznu.

Komentara 12

OB
-obrisani-
13:57 24.05.2011.

da,da...za to je kriv Strauss-Kahn

CH
chainsaw.
14:40 24.05.2011.

ali svejedno mozes kupiti bocu viskija i popiti je u tom istom parku. valjda zato sto se ne dimi.

OB
-obrisani-
13:40 24.05.2011.

I vele demokracija? Ovo je idiotizam kakvog se rijetko vidi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije