Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogodilo se u Hrvatskoj:

Primao više od 7 tisuća kuna plaće pa dao otkaz – bilo mu je dosadno na poslu!

dosada na poslu
Foto: Thinkstock
1/2
18.02.2016.
u 11:56

Mnogi se na njegovu mjestu na to ne bi odlučili, uljuškani u sigurnost stalnih primanja. No, on je odlučio pronaći posao koji voli i koji će ga ispunjavati. Zbog hrabrosti i poštenja, treba mu poželjeti sreću

Mladi, ambiciozni i pošteni Dubrovčanin dao je otkaz u jednoj hotelskoj kući u Dubrovniku uz obrazloženje da mu je dosadno na poslu. Učinio je to unatoč iznosu plaće koja je za hrvatske prilike iznadprosječna – preko 7 tisuća kuna. Evo što kaže na sve:

– Radio sam dnevno osam sati, od 8 ujutro do 16, ali nisam znao što da radim u uredu. Šef je sve vrijeme bio u blizini pa vrijeme nisam mogao kratiti  čitanjem knjiga ili boravkom na internetu. Kada smo se dogovarali za posao, govorilo se da će se raditi na drukčiji način i da ću imati slobodu i kreativnost u radu, međutim, na kraju se to izjalovilo. Na poslu, jednostavno, nisam znao što da radim, a morao sam tamo biti po cijele dane. Na kraju, da ne gubim vrijeme i život, odlučio sam dati otkaz – objašnjava za Dubrovački dnevnik. 

Mnogi se na njegovu mjestu na to ne bi odlučili, uljuškani u sigurnost stalnih primanja. No, on je odlučio pronaći posao koji voli i koji će ga ispunjavati. Zbog hrabrosti i poštenja, treba mu poželjeti sreću

>> U jednom danu dala otkaz i kupila jednosmjernu kartu za Irsku

Komentara 8

DE
denihr
12:21 18.02.2016.

Sretno ! Pošten si i vrijedan i očito kreativan i želim ti da nađeš posao u kojem ćžeš se moći dokazati

CD
can.do
12:44 18.02.2016.

Svašta. Ovo može biti vijest samo u Hrvatskoj. Pa u normalnim zemljama je logično da mlade osobe žele odgovornost i priliku da se dokažu i steknu nove vještine, a kod nas je dakle normalno da želiš biti biljka 8 sati dnevno radi neznatno iznadprosječne plaće?

DU
Deleted user
12:43 18.02.2016.

Prosječni nezaposleni sigurno duboko suosjeća sa ovim, kojem se vjerojatno po dobroj gosparskoj maniri baš i ne radi. As ti gospe, sunce tuče u čelo, ko će sad radit, e? A ima i mama par apartmana za iznajmljivanje da on živi ka čovik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije