Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETNI PROTOKOL Branitelji 5. kolovoza u Knin na mimohod, daleko od političara i Tvrđe

Primanje za branitelje bez ratnih zapovjednika

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
02.08.2008.
u 20:48

U ponedjeljak, dan prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te po prvi put i Dana hrvatskih branitelja, Vlada će organizirati primanje za čelnike braniteljskih udruga, Savjeta za branitelje te Saborskog odbora za veterane. Istoga dana na Memorijalnom groblju u Vukovaru kod svakog će križa biti postavljena zastavica. U Kninu na središnjoj proslavi bit će mimohod 1500 branitelja. Najavila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Međutim, protokol koji su osmislile braniteljske udruge, ponešto se razlikuje od onoga što će se dogoditi. Protokol, koji su osmišljali i državni tajnik Kruno Mesarić i ravnatelj Odjela za branitelje Zoran Komar, predviđao je da primanje za branitelje bude navečer, da na njemu u svečanim odorama sudjeluju i svi ratni zapovjednici te da se s primanja, u središnji dnevnik HTV-a jave premijer Sanader i ministrica Kosor te da svim braniteljima požele sretan Dan branitelja.

Navodno se od toga odustalo zbog dvadesetak “nepodobnih” zapovjednika pod službenom izlikom da protokol ne može doći do svih adresa zapovjednika.

U povodu Dana branitelja Kosor je najavila i nove projekte Ministarstva: 18. kolovoza počinju sistematski pregledi kojima će biti obuhvaćeno ukupno oko 20.000 branitelja i članova njihovih obitelji.

– Nakon tih pregleda trebali bismo dobiti potpuno nova i korisna saznanja kakve je sve posljedice rat ostavio i na članove obitelji branitelja te cijelu jednu generaciju – ustvrdila je Kosor.
 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije