Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Zlatar

Primanja će sada biti redovita, plaćat će se režije, vraćati dugovi

'zagorje - 14. 12. 2010.,Zlatar, Hrvatska - Dolaze bolji dani za Zlatar'
Foto: 'Sabina Sviben/VLM'
1/6
14.12.2010.
u 17:18

Kredit od 1,7 milijuna eura otplaćivat će se četiri godine dulje, a dobiven je i poček od dvije godine, uz to stiže pomoć Vlade RH od četiri milijuna kuna

Za Božić će Zlatarčane, a posebno zaposlenike ustanova kojima je Grad osnivač, obradovati lijepa vijest – dolaze bolji dani! Grad Zlatar uspio je s Hypo bankom potpisati reprogram kredita od 1,7 milijuna eura podignutog 2005. godine. Odobren je i poček od dvije godine, kada ne treba otplaćivati glavnicu, već samo kamate. Kredit će vraćati četiri godine dulje, do 2022. godine.

I Vlada odobrila

Uz to, kako doznajemo od gradonačelnika Miroslava Kopjara, na sjednici je i Vlada odobrila četiri milijuna kuna pomoći iz proračunske pričuve. – To znači da ćemo moći isplaćivati plaće redovito, da zaposlenici napokon mogu odahnuti. Deblokada računa bi trebala nastupiti ovih dana. Tijekom te dvije godine imat ćemo šansu vratiti dugove dobavljačima, isplaćivati plaće, plaćati režije. Pomoć države znači da ćemo moći lakše krenuti, nešto raditi, normalno živjeti, javljati se na natječaje, pretpristupne fondove. Ipak će se lakše disati, kaže Kopjar.

Svima sretan Božić!

– Željala bih da je to sada kraj agonije koja traje gotovo dvije godine. Svima želim sretan Božić i nadam se da će biti ljepši nego lanjski – kaže ravnateljica Gradske knjižnice Lovorka Puklin. Pročelnik Mladen Krušelj kaže da su veći vjerovnici potpisali sporazum da u iduće dvije godine neće biti ovrha te da je kroz to razdoblje Grad dužan banci dostavljati izvješća koliko je plaćeno starih dugova. Dug prema dobavljačima sada je 5,3 milijuna kuna plus dug prema Konstruktoru 3,3 milijuna, a prema korisnicima i zaposlenicima oko 350 tisuća kuna.

– Dok ne dobijemo svoje plaće, ništa više ne vjerujem. Daj Bože da bude tako – kaže zaposlenik Grada Vladimir Goleš, a ravnateljica zlatarskog vrtića Biserka Žerjavić zadovoljna je: – Nakon dvije godine ovo će biti sretan Božić. Hvala vodstvu Grada što se našlo rješenje, hvala i djelatnicima vrtića što su to izdržali, i roditeljima na strpljenju. A odgojiteljica Snježana Benković dodaje: – Sretni smo što je konačno došao kraj ovoj agoniji jer smo već posve psihički iscrpljeni.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar plavidevet9
plavidevet9
10:32 15.12.2010.

Eto da se javim Hrvatski branitelj drago mi je da je napokon grad Zlatar dobio adekvatnu pomoč i smatram dobro došlu pomoč iz vlade Jadranke Kosor koja zaista nije zaboravila Zlatar a građanima Zlatara da ubuduče paze kome daju vlast onima koji su ih pokrali ili ovima koji nam pomažu se izvuči iz teške situacije Vaš sumještanin Marijan Pajk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije