Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništena odluka

Primalju koja je odbila asistirati na pobačaju vratili na posao!

bolnica
Tomislav Miletić/PIXSELL
Autori: Sonja Hoffman, Darko Pavičić
15.08.2013.
u 19:50

Dobili smo vijest iz kninske bolnice "Hrvatski ponos" da je ravnateljica poništila odluku o otkazu te da je proces povrata u tijeku, objavljeno je u Dnevniku HTV-a

Primalja Jaga Stojak vraća se na svoj posao u kninsku bolnicu "Hrvatski ponos". Tu je informaciju objavio središnji Dnevnik HTV-a, rekavši kako su za tu odluku saznali od ravnateljice bolnice Antonele Karačić te da će sljedećih dana biti "u tijeku povratak na posao primalje Stojak".

Kao što je poznato, otkaz primalji stojak ravnateljica Karačić uručila je zbog njezina priziva na savjest, jer kao katolkinja i zbog vjerskih razloga, nije htjela asistirati pri pobačajima, što je izazvalo buru reakcija u javnosti, koja je stala na stranu primalje Stojak.

Kako neslužbeno doznajemo, iza odluke da se primalju Stojak vrati na posao stajao je osobno ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić, koji bi u ponedjeljak nešto više trebao reći o tome. Naime, premda se ravnateljica Karačić pozvala na Zakon o radu, njezin potez naišao je na kritike Hrvatske liječničke komore i hrvatskih liječnika, koji zagovaraju pravo na priziv savjesti, a prema neslužbenim statistikama čak 75 ginekologa u Hrvatskoj ne radi pobačaje upravo pozivajući se na tu mogućnost. U prilog primalje Stojak ide i Etički kodeks primalja, pa se Ministarstvo zdravlja očito povelo svim pozitivnim primjenama, ali i europskoj praksi u prizivu na savjest, što nije ni svjetonazorsko, ni ideološko, niti političko, nego pitanje univerzalnih i općih ljudskih prava.

U Ministarstvu su se očito bojali da bi se slučaj primalje Stojak mogao ispolitizirati i postati svjetonazorski problem, jer je, primjerice, jučer građanska udruga "Vigilare" (poznata po svojim žestokim akcijama u javnosti), pozvala građane da zatrpaju elektronskom poštom kabinet ministra Ostojića i traže da vrati Jagu Stojak na posao.

>> Skandal u Kninu! Babici otkaz jer nije htjela asistirati pri pobačaju

>> 'Tražimo spas jedne ljudske sudbine od šikaniranja i zaborava'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije