Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Država dala novac

Prilog ruske TV koji je zapanjio svijet: 'U čast sinu kupili smo novi lijepi automobil'

Ruski vojnik
Foto: REUTERS
1/3
19.07.2022.
u 11:49

Novinar BBC-a Francis Scarr objavio na Twitteru snimku priloga s ruske javne televizije. ''Ovo su benefiti gubitka bližnjih'', napisao je, snimka je prikupila golem broj pregleda, a posanta priloga ostavila je svijet u šou.

Ako vam član obitelji pogine u invaziji na Ukrajinu, u Rusiji ili "specijalnoj vojnoj operaciji" država će vam isplatiti financijsku kompenzaciju. Slaba je to utjeha, jer novac ne može vratiti izgubljene bližnje, ali možete npr. kupiti novi automobil.

Snimku bizarnog priloga javne ruske televizije objavio je novinar BBC-ja Francis Scarr na Twitteru, a priča prikazuje stariji bračni par koji priča o sinu koji je poginuo u Ukrajini. Sjede u svom dnevnom boravku, a novinar priča: ''Poput svojih predaka, i on se borio protiv fašizma...", prenosi Newsweek

 

Nakon prizora iz dnevnog boravka otac odvodi ruskog novinara u garažu i priča ''u čast svojem sinu kupili smo novi lijepi automobil'', govori i pokazuje novu bijelu Ladu, koja u Rusiji stoji oko 12.000 dolara. Automobil je kupljen novcem kojeg su dobili od države zbog smrti sina, koji je prema pisanju medija stradao već trećeg dana sukoba u Ukrajini. ''Moj sin je oduvijek htio imati ovakav bijeli automobil'', kaže otac. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 44

CR
crnioraozx
11:56 19.07.2022.

Daš sina za Veliku Rusiju pa se Ladom odvezeš u ludilo .

ŽU
žutimačakxxx
12:15 19.07.2022.

Mladić je žrtva Ruskog ruleta .

Avatar Storm95.
Storm95.
12:18 19.07.2022.

Prežalosno sramotni video obitelji koja se sinu na pokop odvezla u novoj bijeloj Ladi, koju im je Putin darovao u zamjenu za sina. Ne može niže....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije