Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnička komora

Priljev odvjetnika postaje neizdrživ

travaš
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2015.
u 23:30

Odvjetnicima smeta i što se ponekad obezvređuje njihov rad zbog dnevnopolitičkih potreba

Dan hrvatskih odvjetnika obilježen je danas 33. put. Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš istaknuo je da se hrvatsko odvjetništvo suočava s problemom velikog priljeva novih odvjetnika zbog loše planiranog obrazovanja i otpuštanja pravnika iz gospodarstva dok istovremeno pravosuđe i državna uprava gotovo i ne primaju nove kadrove.

Drugi je problem što se stalno smanjuje djelokrug poslova odvjetnika, a ponekad obezvređuje odvjetnički rad radi dnevnopolitičkih potreba. Odvjetništvo je, dodao je, profesija koja je pogodna za takve aktivnosti zakonodavca, odnosno politike, koja tako skuplja dodatne političke bodove. Kao treći problem istaknuto je očuvanje neovisnosti i digniteta struke u društvu.

>> Odbor za Ustav 24. ožujka razgovara s kandidatima za ustavne suce

Komentara 20

Avatar d-ano
d-ano
23:37 20.03.2015.

Ocito nesposobna gospoda se boje konkurencije,,,,,,,,,,

Avatar comandante
comandante
07:08 21.03.2015.

a najveci je problem što se nemogu bezobrazno obogatiti u godinu- dvije već im treba skoro 4- 5 godina!!! tko je dobio račun u punom iznosu na uslugu odvjetnika neka se javi!!!! tko njih kontrolira i kada??????

MI
mismis
00:47 21.03.2015.

svaka cast svemu ali mozda bi trebali razmislit i o tezini fakulteta u Zagrebu u usporedbi sa istima u Osijeku i Splitu. dok isti u zagrebu ne mogu nis polozit dole prolaze bez problema. ujednacit malo fakultete i smanjit kvote. i promjenit ustroj faksa i skoncentrirat se vise na praksu nebi bilo na odmet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije