Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČAO IM PRIČU ZA NAIVCE

Prilazio im i govorio: 'Kako me se ne sjećaš? Pa ja sam ti rođak!?'. A zatim ih tražio da mu posude novac

Marin Tironi/PIXSELL
19.07.2021.
u 09:29

Naivni građani su mu posuđivali određene sume  novca, a on im ga nije vraćao iako je obećao da će to učiniti u roku nekoliko dana

On se lažno predstavljao, a oni su bili  naivni pa su mu povjerovali da im je on davno izgubljeni daleki rođak ili radni kolega. Pa su mu davali novac. I tako sedam puta u šest godina zbog čega je sada 62-godišnjak prijavljen za prevare. Sumnja  se da je od svibnja 2015. do srpnja 2021.  u šest navrata na području Medveščaka i Maksimira na ulici prilazio građanima.

Tom prilikom, sumnja se, lažno im se predstavljao kao njihov rođak ili raniji radni kolega. Nakon što su građani povjerovali u njegovu priču, 62-godišnjak im je lažno predočavao da ima financijske poteškoće te je od njih zatražio da mu posude novac kako bi popravio automobil, kupio robu i tome slično.

Naivni građani su mu posuđivali određene sume  novca, a on im ga nije vraćao iako je obećao da će to učiniti u roku nekoliko dana. Sumnjiči ga se i da je u svibnju 2021. na ulici prišao građanki kojoj se lažno predstavio kao njezin rođak.  Iako mu je oštećena povjerovala, kada je od nje zatražio da mu posudi novac, posumnjala je u istinitost njegove priče te je događaj prijavila policiji. I tako je prevarant koji je naivnim građanima uzeo ukupno 27.300 kuna, uhićen i kazneno prijavljen.

Ključne riječi

Komentara 4

BI
billynik
09:44 19.07.2021.

Treba kazniti te naivce koji su mu posudili novac.

DO
DonQuijote
09:50 19.07.2021.

Dok je ovaca, biti ce i vune. Ni malo ne zalim prevarene!

OB
Oblivion
09:39 19.07.2021.

Dajte čovjeku nagradu a naivcima šamar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije