Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prikupljaju potpise za Nobelovu nagradu Fidelu Castru

castro
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.12.2009.
u 10:31

"Uspjesi Kube u zdravstvu i obrazovanju" pod vodstvom Fidela Castra (1959. - 2006.), usprkos "protuzakonitom američkom embargu koji traje već 47 godina", razlozi su zbog kojih bi Castro trebao dobiti nagradu, prenosi kubanska internetska stranica.

Na internetu je u tijeku prikupljanje potpisa kojima se pruža podrška prijedlogu kandidature oca kubanske revolucije Fidela Castra za Nobelovu nagradu za mir 2010., objavljeno je u ponedjeljak na službenoj stranici informacija o Kubi Cabadebate.cu.

Prikupljanje potpisa pokrenula je "grupa građana" Argentine na adresi elektroničke pošte fidelnobeldelapaz@gmail.com koja okuplja pripadnike "društvenih, kulturnih, sveučilišnih i političkih te pokreta za zaštitu ljudskih prava", navodi Cubadebate, ne navodeći imena pokreta o kojima je riječ.

"Uspjesi Kube u zdravstvu i obrazovanju" pod vodstvom Fidela Castra (1959. - 2006.), usprkos "protuzakonitom američkom embargu koji traje već 47 godina", razlozi su zbog kojih bi Castro trebao dobiti nagradu, prenosi kubanska stranica.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:50 01.12.2009.

Nakon Nobelove nagrade \"za ništa\" Baraku Obami, Jaseru Arafatu \"za terorizam\" ili Al Gore-u za \"klimatologiju\" nemože me više ništa iznenaditi...

OB
-obrisani-
10:51 01.12.2009.

Nobelovu nagradu za komediju treba dati inciatorima podpisivanju peticije \"More je Kopno\". Njihovo domoljublje, smisao za komediju i sjajan rezultat su povijestni i zaslužuju Nobelovu nagradu za fiziku ili komediju. U Sloveniji smo se danonočno smijali kada smo čuli to čudo sa Zapadnoga balkana da je more i dakle i voda ustvari kopno i kamenje.

OB
-obrisani-
10:42 02.12.2009.

Ako je to pošlo za nogom Ahtisariju i ako je Obama avansno dobio Nobelovu nagrada, ne vidim nikakvu prepreku ni za druga Fidela. Uostalom tako svima nama rastu šanse da se i mi okitimo. Krajnje je vreme da se i ta nagrada deli demokratski svima po malo, a njima po puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije