Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavila udruga Dlya Heroiv

Prikuplja se novac u sjećanje na mladog humanitarca Andru koji je poginuo u Ukrajini: 'Bio je ljubazna i brižna osoba'

Andro Fabijanić
Foto: Dlya Heroiv
1/2
24.09.2022.
u 19:16

Udruga Dlya Heroiv za koju je u Ukrajini radio prikuplja novac kako bi pomoglo njegovoj obitelji, a njegova obitelj od Udruge je zatražila da se novac usmjeri na pomaganje Ukrajincima.

Andro Fabijanić (29), mladi Hrvat koji je humanitarnim radom pomagao ukrajinskim obiteljima i braniteljima, stradao je u Ukrajini. Poginuo je u vozilu koje je naletjelo na minu dok su prevozili sanitarni materijal za ukrajinske vojnike. Udruga Dlya Heroiv za koju je u Ukrajini radio prikuplja novac kako bi pomoglo njegovoj obitelji, a njegova obitelj od Udruge je zatražila da se novac usmjeri na pomaganje Ukrajincima.

"Ovo prikupljanje sredstava provodi se u spomen na Andra Fabijanića, Hrvata koji je bio član tima za medicinsku evakuaciju i logističku potporu Dlya Heroiv u Ukrajini", stoji na njihovoj stranici.

"U ponedjeljak, 12. rujna 2022., dok je Dlya Heroiv dostavljao humanitarne potrepštine, kamion u kojem je putovao dio tima naletio je na minu. Dvije osobe su ozlijeđene, a naš prijatelj i brat Andro je poginuo. Andro je bio ljubazna i brižna osoba koja je svojim djelovanjem bila posvećena pomaganju drugima. Duboko smo ožalošćeni njegovim gubitkom i izražavamo sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Kao tim ostajemo posvećeni pružanju pomoći onima kojima je potrebna u ovom nepravednom i ničim izazvanom ratu. Na zahtjev Androve obitelji, sredstva prikupljena ovom akcijom dat će se Dlya Heroiv za podršku misiji u koju je vjerovao, pomažući Ukrajincima da prebrode ovaj nepravedan i neizazvan rat", kažu iz Udruge.

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

TU
TutoBruto
19:45 24.09.2022.

Apsolutno sam protiv Rusa. Medjutim ovaj mladic pokoj mu dusi nije bio humanitarac. Aktivno je sudjelovao u borbama i to ima samo jedan naziv. Nema para. Zasto je isao, znao je da moze poginuti i sada kad se to desilo skupljaj pare. Ajde molim vas, covjek nije bio poremecen, isao je trezveno i svojom voljom znajuci da moze ostaviti obitelj ovako kako ju je ostavio. Ne budite amoralni vec ako skupljate skupljate za druge razloge.

KO
koraknaprijed
19:47 24.09.2022.

Molim vas objavite broj računa na koji mozemo uplatiti nade donacije.

LA
larala
22:46 24.09.2022.

Volonterski tim iz Ukrajine i SAD koji između ostalog formira i dostavlja pomoć vojsci za borbene misije, ..osigurava stručnjake za obuku, specijaliste koji su spremni raditi gdje je vruće i hitno..... kako piše na njihovim stranicama....Ukoliko imate mogućnost i željuu da donirate za potrebe vojske Ukrajine i civila..... Pa tko želi, broj računa mu je u nastavku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije