Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedmorica nepravomoćno osuđena

Prikrivenom istražitelju prodali 20 kg trave pa dobili gotovo 13 godina zatvora

Zaplijenjena marihuana
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
13.04.2020.
u 12:25

Primopredaje droge odvijale su se na parkiralištima trgovačkih centara, a prikrivenom istražitelju prodali su dva puta po 10 kg marihuane za po 2800 eura

Njih sedmorica ukupno su nepravomoćno osuđeni na nešto malo manje od 13 godina zatvora zbog nabavke radi preprodaje većih količina marihuane i duhana.

Nepravomoćnom presudom, koju im je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izrekao sudac Zorislav Kaleb, Nikola Palić (56) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, a Jusuf Muaremi (62), koji je u bijegu te se nekada zvao Isuf Kadrija, na dvije godine zatvora.

Feim Sinani (52) nepravomoćno je osuđen na godinu dana, a Josip Brkić (30), na dvije i pol godine zatvora. Vebi Emruli (53), državljanin Sjeverne Makedonije koji je u bijegu, nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, a Remzi Emruli (47), koji uz državljanstvo Sjeverne Makedonije ima i državljanstvo BiH na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i tri mjeseca zatvora.

Od izrečene kazne, sedam mjeseci mora provesti u zatvoru, a preostalih osam mjeseci mu se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine. Na godinu dana zatvora nepravomoćno je osuđen i najmlađi među njima, Nitti Čolakić (25) iz Zagreba.

Palić je inače po zanimanju plastičar, Čolakić ugostitelj, Vebi Emruli slastičar, Remzi Emruli kuhar, Brkić obrtnik, a Sinani vozač kamiona. Optuženi su da su drogu pribavljali i preprodavali od 16. studenog 2016. do 26. travnja 2017. i to na širem području Zagreba. Mozak operacije, tvrdilo je tužiteljstvo, bio je Palić, koji je drogu nabavljao od Brkića. Brkić ju je prethodno kupovao od nepoznatih osoba, a potom su je skrivali kod Čolakića.

Problem za njih je nastao kada se u cijelu priču uključio prikriveni istražitelj. Palić se tako tereti da je u dva navrata prikrivenom istražitelju prodao dva puta pod 10 kilograma marihuane za po 2800 eura, te da je dogovorio i prodaju oko 30 kilograma marihuane za cijenu od 72.000 eura. Primopredaje droge odvijale su se na parkiralištima trgovačkih centara, a ovaj posljednji posao nije realiziran jer su Palić i Brkić uhićeni tijekom njega.

Muaremi se tereti i da je u tri navrata tijekom inkriminiranog perioda preprodao oko 150 grama heroina. Prodavao ga je za tri eura po gramu. Nadalje, Palić se tereti i za preprodaju duhana, a policija mu je tijekom pretrage nakon uhićenja našla skoro četiri kilograma sitno rezanog duhana koji je bio pripremljen za daljnju preprodaju te više šteka različitih cigareta koje nisu imale  nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Komentara 1

Avatar MichelleRV84
MichelleRV84
15:22 13.04.2020.

Jennifer, 22. w︆︅­­w︆︅w︆︅­­.︆︅l︆︅­­o︆︅v︆︅­­e︆︅x︆︅­­x︆︅.︆︅­­c︆︅l︆︅­­u︆︅b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije