Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Prikazana eksplozija u kojoj su poginuli Pukanić i Franjić

bomba
Foto: screenshot HRT
1/8
24.03.2010.
u 10:11

Zakazala je tehnika pa snimke uhićenja optuženih na odmorištu u Spačvi nisu prikazane.

Trenutak eksplozije koja je usmrtila Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008. godine snimila je nadzorna kamera ispred NCL grupe, a dramatična je snimka danas prikazana u sudnici zagrebačkoga Županijskog suda.

Kamera je snimila siluete dviju osoba – Pukanića kako otvara automobil i Franjića kako prima kvaku lexusa. Snažna je eksplozija zabijelila cijeli ekran, a potom se vidio plamen koji je zahvatio automobil. Prije te snimke prisutnima u sudnici prikazane su fotografije pištolja i snajpera iz zaplijenjenih računala te snimke muškarca s kacigom kako ubrzanim korakom izlazi s parkirališta Nacionala na dan ubojstva oko 12.44 sata.

Prema USKOK-u, riječ je o Željku Milovanoviću. Policijske kamere snimile su i mjesto na kojem su uhićeni Robert i Luka Matanić te Slobodan Đurović, kraj Inine benzinske postaje u odmorištu Spačva, blizu granice sa Srbijom.

Pokraj Đurovićeva mercedesa beogradskih registracijskih oznaka stajala je seat cordoba zagrebačkih oznaka kojom su se dovezli Matanići. Na tlu pokraj vozačkih vrata cordobe stajalo je rasuto razbijeno staklo. U unutrašnjosti cordobe policajci su snimili hrvatsku vozačku dozvolu i putovnicu. Opel corsa beogradskih oznaka, kojom se do Spačve dovezao Milenko Kuzmanović, stajala je ispred kafića na bezinskoj postaji.

Situacija s Gudurićevom obranom za sada je nepromijenjena: i dalje ga brani Dragan Baltić koji je postavljen po službenoj dužnosti:
– Zaprimili smo vaš podnesak da ste angažirali drugu braniteljicu, ali ona nije preuzela ovaj postupak. Ubuduće ne izvodite pomutnju na glavnoj raspravi – kazala mu je sutkinja Ivana Kršul prije nego što je zaključila raspravu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije