Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači bez nadzora

Prijevoznici robu mogu povjeriti i trovačima hrane

miljenko gočin
Marko Čubrilo/VLM
01.07.2011.
u 17:02

Uvijek bez novca i u svađi s poslodavcima – tako je Paravinju opisao Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača

Uvijek bez novca i u svađi s poslodavcima. Tražio je prava od sindikata, a nije platio nijednu članarinu. Problematičan, reklo bi se. Kratak je to opis Dragana Paravinje, monstruma iz Bilišana, kojeg je “skicirao” Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača. Nekoliko se puta susreo sa silovateljem koji je priznao ubojstvo maloljetne Antonije Bilić.

– Sastao sam se prvi put s njim 2009., kada je imao probleme s tvrtkom Trgo-metal. Nakon toga sastali smo se kad je imao probleme s tvrtkom Renato p.p. i Borna logistika i u njegovo ime podnijeli prijave – kazao je Gočin. Kaže da je Paravinja pomoć tražio jedino kad je bio “kratak” s novcem.

– Sjećam ga se toliko da sam ga mogao opisati. Bio je u financijskim problemima, no nije nikome prijetio – nastavio je Gočin.

Dodaje da prijevoznici svoje kamione mogu povjeriti i zločincima jer nitko ne poštuje zakone i ne provjerava svoje zaposlenika.

– Nevođenjem računa o tome koga ste zaposlili, roba se možda povjeri čovjeku koji može biti masovni ubojica ili može trovati hranu koja će sutra završiti u dućanima – na primjeru vozača koji prevoze prehrambene proizvode Gočin je ilustrirao opasnosti.

Veliku medijsku pozornost Gočin je dobio kada je nedaleko od mjesta stanovanja Dragana Paravinje izjavio kako on nije lice s tjeralice koje je izbacio fotorobot.

– Uputili smo se u Bilišane jer je bila u tijeku pretraga terena i javili smo se policiji da pomognemo, a onda su me pitali izgleda li Dragan Paravinja kao fotorobot. Ja sam odgovorio da ne izgleda – kaže Miljenko Gočin. Policiju kritizira jer smatra da se već prije trebao analizirati listić tahografa koji točno dokumentira kretanje vozila. Posljednji put Paravinja je tražio pomoć sindikata prije dva mjeseca. Odbili su ga.

Komentara 1

CH
chemica
18:11 01.07.2011.

U devetom krugu Pakla teško da funkcionira bilo što. Samo jad, čemer, lelek upropaštenih ljudskih duša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije