Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Prijevoz učenika i dalje autobusima uz iste cijene

velika,slavonija bus,prosvjed (1)
Duško Mirković/PIXSELL
13.04.2012.
u 13:29

Osnovni je cilj da roditelji plaćaju prijevoz svoje djece u požeške škole po nižim cijenama mjesečnih karata postignut, kaže župan Marijan Aladrović

– Osnovni je cilj da roditelji plaćaju prijevoz svoje djece iz općina Velike i Jakšića u požeške škole po nižim cijenama mjesečnih karata postignut, a očito je da zakonski okviri nisu u potpunosti precizni. To će se razriješiti u tim općinama kako učenici ubuduće ne bi imali problema zbog isključivanja autobusa novog prijevoznika Slavonija Busa – kazao je novinarima požeško-slavonski župan Marijan Aladrović nakon sastanka s načelnicima tih općina te Mladenom Ajdukom i Matom Benakićem, načelnikom i višim inspektorom Uprave za cestovni promet nadležnog ministarstva.

Osnivanje udruge

– Kako je poznato, te dvije općine sklopile su ugovor sa Slavonija Busom za prijevoz učenika što su one dijelom i sufinancirale, no inspekcije su isključile sedam autobusa iz prometa pa učenici nisu išli u školu, a bilo je i prosvjeda njihovih roditelja. Mišljenje je Ministarstva prometa i veza da je takav prijevoz suprotan zakonskim propisima jer ima elemente javnog linijskog prijevoza za koji tvrtka mora imati valjanu dozvolu, a naručitelj ga u cijelosti plaćati – ističe se u priopćenju Marine Halužan, glasnogovornice Ministarstva prometa i veza.

Sudionici skupa iz Ministarstva prometa nisu davali izjave. Obje općine osnovat će udrugu preko koje će se plaćati prijevoz učenika prijevozniku koji bude najpovoljniji, a dio toga one sufinanciraju. Na taj će se način zadovoljiti zakonska forma.

Prosvjed u Jakšiću

Nekoliko stotina stanovnika općine Jakšić, to jest roditelja i učenika, okupilo se na prosvjedu izrazivši nezadovoljstvo zabranom prometovanja autobusa Slavonija Busa. Načelnik općine Ivica Kovačević upozorio je da po istim ugovorima prijevoz organizira više desetaka općina u našoj zemlji, a u općinama Jakšić i Velika to se osporava, pa će večeras osnovati udruge putem kojih će roditelji plaćati dio prijevoza učenika, dok će dio i dalje sufinancirati te općine.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
22:37 13.04.2012.

Svi su se digli na noge da zaustave tiraniju APP-a i evo hvala bogu uspjeli su samo mi sad nisu jasni stavovi naše crkve gdje je sad tu naš dični biskup Škvorčević da stane na stranu sirotinje ionako se pačaa u sve kako nije ovdje nešto poduzeo!!!!

QU
Quattrooo7
12:23 14.04.2012.

Pa nemoj mo se praviti ludi.... Ovo je milo za drago .... APP je došao u Brodsko-Posavsku Županiju i isto napravio na tom području ... i sa nižim cijenama, a tada je to bilo kao uredu jel je bila konkurencija Slavonija Bus... a sada Mato Benakić državni inspektor djeluje kao alat .... ajojjjj nemoj me se opet praviti Ludi .... a gdje radi Matin sin ?????? ili radio ????

DE
delegat
11:56 16.04.2012.

hehhehe, a kad je banda iz app došla u brodsku županiju i vozila slavonski šamac brod učenike na tu foru onda je bilo sve u redu, a sad tjeraju neku pravicu, kao i takozvani mato benakić koji glumi nekkavog inspektora, pa zanima me kad je iskontrolirao rad vozača autobusa koji znaju raditi od jutra do sutra, ali sve se to prešučuje, a kad se dogodi nekakva nesreća onda se svi kao sablazen kako se to moglo dogoditi, živjela eu , ali ovi naši biseri će i europu zajebati ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije