Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE
Povratak na članak

Ako primite poziv s ovih brojeva, ne javljajte se!

Prijevare u telekomunikacijama, nažalost, nisu novost te se s različitim oblicima pokušaja prijevara susreću gotovo svi operatori, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Komentari 27

Avatar pendreck
pendreck
15:57 26.01.2018.

Mogli biste u clanku bar malo pojasnisti kako ta prijevara funkcionira, sto se dogodi ak se nazove itd. Da li vam to moraju pisati forumasi?

VL
AF
afer
16:21 26.01.2018.

Totalno blesavo - mi da ne odgovaramo (uglavnom činimo to makinalno) umjesto da telefonska kuća sama blokira pozive sa tih brojeva!

VL
Avatar Retardo
Retardo
15:48 26.01.2018.

Oprez! Ako primite email/SMS/MMS i slično pod nazivom "Nova skladba Ive Josipovića" NE OTVARAJTE PORUKU, to je poveznica na novu skladbu Ive Josipovića!

VL
AD
adler77
16:22 26.01.2018.

Nema vece prevare od vas samih. Oni jednom uzmu a vi nas godinama kradete

VL
VI
Vito
08:46 27.01.2018.

afer: Zato što im je u interesu ne djelovati budući tako zarađuju na uspostavljenoj vezi i baš ih briga tko koga naziva. __ Oni to i tako sami rade. __ Tko izjavi da je nemoguće ovdje navedene brojeve isključiti iz svih telekomunikacijskih mreža jednostavno laže __ Drugo bi bilo da su brojevi stvarno nepoznati i "nevidljivi", ali onda ne bi bili niti prepoznati u brzoglasnim središtima računala kojima uspostavljaju veze. __ I najobičniji virus je prepoznatljiv, ako operater "branitelj" želi prepoznavanje. __ Ako ne želi prepoznavanje virusa pustit će vam ga u računalo brzoglasa pa kupite novi. __ Igre "mačke i miša" - samo na štetu korisnika i korist "pružatelja usluge" ili vlasnika žica i zraka kojim podatci dolaze ili odlaze vašim pametnim prenosivim brzoglasom

VL
VI
Vito
08:53 27.01.2018.

Upozoravaju korisnike da u slučaju poziva ili poruke s nepoznatog broja, posebno ako je u pitanju međunarodni broj, prije uzvraćanja poziva ili poruke provjere broj i cijenu sa svojim operatorom. Također, ukoliko sumnjaju na zlouporabu ili prijevaru, odnosno neželjenu elektroničku komunikaciju, osim operatera mogu obavijestiti i HAKOM. ::: A što je s poslovnim ljudima kojima prenosivi brzoglas služi za sklapanje poslova s poznatim i nepoznatim poslovnim partnerima??? __ Kako poslovati, ako se ne javite na broj pozivatelja??? __ Hoće li se javiti direktor HAKOM-a na svaki nepoznati broj pa provjeravati je li prijevara ili poslovni poziv???

VL
VI
Vito
08:35 27.01.2018.

zagorac2: __ A koji su to privatni brojevi koji nisu u imeniku??? __ Ako im poznate vlasnika, nećete ih blokirati i nije potrebno imati ih u imeniku. __ Pametni pokretni brzoglasi prepoznaju prijateljske brojeve i bez imenika.

VL
VI
Vito
08:48 27.01.2018.

Koji kretenizam - obavještava me da "usporim malo", a između dva komentara prođe 11 minuta. __ Kaj želi da šutim i ne iznosim mišljenje, a kad pročitam članak na kraju piše - prijavite se, znamo da želite komentirati. __ Dajte se odlučite što želite - slobodu izražavanja mišljenja, ili autocenzuru komunističkog vremena verbalnog delikta???

VL
AM
Aleksandar_Malivojevic
13:10 27.01.2018.

kamo sreće da tako upozoravaju još od početka 90tih na zločinaku kradezeovsku boljševičku organizaciju koja pljačka, uništava i raseljava hrvatsku već 28 godina i ne misli stati. to je nešto što ni četnici nisu uspjeli.

VL
VI
Vito
08:37 27.01.2018.

Opet dva puta isti tekst

VL
VI
Vito
08:35 27.01.2018.

zagorac2: __ A koji su to privatni brojevi koji nisu u imeniku??? __ Ako im poznate vlasnika, nećete ih blokirati i nije potrebno imati ih u imeniku. __ Pametni pokretni brzoglasi prepoznaju prijateljske brojeve i bez imenika.

VL
VI
Vito
08:33 27.01.2018.

"Nažalost, prijevare u telekomunikacijama nisu novost te se s različitim oblicima pokušaja prijevara susreću gotovo svi operatori, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj", poručuju iz HAKOM-a. ::: Kojeg li licemjerja. __ Kad im se obratiš za stvarnu prijevaru odgovore ti da oni nisu za to nadležni, nego da ispuniš određeni obrazac pa čekaš dok trava naraste na asfaltu. __ Uz to priznaju da su pokretni brzoglasi sredstva kojima nije potrebna dostupnost telekomunikacijske mreže, nego je potrebno da vi osobno tražite telekomunikacijsku mrežu, jer za to ste i kupili pokretni brzoglas. __ Pa kad nemate dostupnu mrežu izvan mjesta stanovanja, izađite na obližnju prometnicu i vozite se toliko dugo dok ne pronađete telekomunikacijsku mrežu pa onda uspješno uspostavite vezu s brojem kojeg ne možete "dobiti", jer u vašem mjestu nema potrebnih uređaja telekomunikacijskih operatera. __ Za to i kupujete pokretne brzoglase, a ne nepokretne. __ Ne vjerujete??? __ Pišite direktoru i svima navedenim e-mali adresama na stranicama HAKOM-a pa će te dobiti sličan odgovor. __ Čak su i novinari dobili sličan odgovor - čovjek je kupio mobilni telefon zato da može zvati s mejsta gdje veza postoji, kad ne postoji u njegovom mjestu stanovanja. - Plaća pretplatu HT-u, a vezu uspostavlja preko mađarskog, ili srpskog operatera, ovisno kojom se cestom kreće kad treba doktora ili veterinara.

VL
VI
Vito
08:23 27.01.2018.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorila je u petak da je u mreži jednog telekomunikacijskog operatora zabilježen novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika te da je spriječen u najkraćem mogućem roku. --- "Nažalost, prijevare u telekomunikacijama nisu novost te se s različitim oblicima pokušaja prijevara susreću gotovo svi operatori, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj", poručuju iz HAKOM-a. ::::::::: Zašto nisu naveli KOJI JE TO telekomunikacijski operator????? __ Tako bi znali kome nije poželjno biti pretplatnik, jer je očito nesposoban osigurati vlastitu mrežu od prijevara. __ Ili sam namjerno vara pa se pokušava opravdati pozivima iz drugih država.

VL
TS
Tania_Smith8941
12:37 27.01.2018.

Sad sam lako mogu zaraditi 135 dolara na 150 dolara po satu, radeći na mreži od kuće. Prošlog mjeseca primiio sam 27359 dolara od ovog jednostavnog kućnog online poslova. Ovaj posao je on-line i vrlo je jednostavan za rad u pola radnog vremena ili puno radno vrijeme čak i bez posebnog iskustva potrebnog za ovaj posao. Svaka se osoba sada može pridružiti ovom poslu i početi zaraditi online poput mene samo slijedite upute na ovom blogu >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­g­o­v­i­n­a­9.​C­o­m

VL
FA
fake
16:13 26.01.2018.

....i onda si se probudio(la) i shvatila da je sve to bio samo jedan san.

VL
MA
maleticigor68
21:07 26.01.2018.

Uvijek block call sa svih brrojeva koji nisu u imeniku...

VL
MA
maleticigor68
21:07 26.01.2018.

Uvijek block call sa svih brrojeva koji nisu u imeniku...

VL
Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
10:03 27.01.2018.

Ako primite poziv s ovih brojeva, ne javljajte se jer mogu zvati slovenski zvanićni organi u vezi naplate izuzetno visokih kazni hrvatskim ribarima uhvaćenim na krivolovu na takozvanom i samoprozvanom nekadašnjem hrvatskom moru u Piranskom zaljevu.

VL
YG
Yael_Gillespie84
10:37 27.01.2018.

Sad sam lako mogu zaraditi 135 dolara na 150 dolara po satu, radeći na mreži od kuće. Prošlog mjeseca primio sam 27359 dolara od ovog jednostavnog kućnog online poslova. Ovaj posao je on-line i vrlo je jednostavan za rad u pola radnog vremena ili puno radno vrijeme čak i bez posebnog iskustva potrebnog za ovaj posao. Svaka se osoba sada može pridružiti ovom poslu i početi zarraditi online poput mene samo slijedite upute na ovom blogu >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­­u­­z­­z­C­­a­­s­­h­­3­­.­C­o­m

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.