Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PRIJETNJI INSPEKCIJE

Zbog straha od kazni, kafići vraćaju cijene

07.01.2023.
u 07:04

Plenkoviću danas može samo biti žao što je ekstraporez na visoku dobit ograničio samo na najveće i nije dopustio da se oporezuju srednji i mali poduzetnici, iako je i jednima i drugima i trećima dobit u prošloj godini znatno porasla

Komentara 55

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:54 07.01.2023.

U Španskom u lokalnoj pekarni (Trg Ivana Kukuljevića) koju vodi jedna nacionalna manjina: 1) sve cijene su zaokružili na više 2) platiš kunama odmah vraćaju u kunama (niti pitaju, niti se ispričavaju, rano ujutro-nisu tad ostali bez sitnih eura) , 3) ne kucaju račune, 4) ne primaju kartice - jer bi onda morali izdati račun i platiti porez, što im ne odgovara...Jel radi netko u poreznoj upravi?!?

DU
Deleted user
08:04 07.01.2023.

Svi "kivni" na vlast - ajmo bit objektivni - jedino što se tražilo, u ovoj jedinstv€noj epizodi monetarne konverzije je bilo da aritmetički točno se preračunaju cjenici iz kn u €. Ali ne, niz obrtnika svih fela, ugostitelja, trgovačkih lanaca i ostalih gramzivaca je ovu prigodu iskoristio da nadignu cijene - i još drčno se hvale po katalozima da su "oprostili" kupcima treću decimalu (zamislite!). E pa zar nije red da ih vlast onda "nategne" uzvratno, sad da li će biti ukidanjem povlaštenih cijena energije, ekstraporezima, nevjerojatnim nizovima inspekcija (Porezna, sanitarna, zaštita na radu i dr.) koje će se smjenjivati u njihovim prostorima - ili što već će izmisliti za ovu posebnu prigodu, ali da su zaslužili šibom, nema dvojbe o tome. Nastala je situacija gramziv@zbunjen - jer većina još teško preračunava iznose u novu valutu i oni smatrali da je to idealno za izdići se na višu cjenovnu razinu za svoje artikle ili usluge. Da ne bi... Svaka vlast bi tako reagirala jer evidentno o čemu se tu radi, to nije fama zvana slobodno tržište i kršenje regula nego nečasne radnje, u svrhu vlastitog bogaćenja.

CA
cavecanem
07:58 07.01.2023.

Bas me zanima hoće li telekomi odustati od poskupljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?