Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI U ZGRADI

Prijetio susjedima, a oni se boje njegovog izlaska iz zatvora

Požega,susjed,zgrada
Foto: pozega.eu
1/3
04.07.2014.
u 14:11

Umirovljeni branitelj uništavao je i imovinu u zgradi, no nitko ga ne upućuje na liječenje

Već petnaestak godina stanari zgrade u ulici Vlatka Mačeka u Požegi imaju probleme sa sustanarom koji im prijeti, te uništava imovinu, a ovih dana to je kulminiralo prijetnjama smrću, intervencijom policije i pritvaranjem Zdravka Palkovića na kraći vremenski rok. Sada se stanari pribojavaju njegovog povratka iz zatvora jer očekuju nove nevolje.

- Mojoj obitelji je 25. lipnja prijetio ubojstvom i to nakon što je nasilno ušao u naš stan, nemamo od njega mira, curi nam voda po stropu iz njegovog stana, a prijetio nam je i eksplozijom plinske boce – priča nam Tihomir Garbin, koji je prikupio 13 potpisa od ukupno 19 stanara na dva ulaza ove zgrade kako bi se Palkovića i njegovu nevjenčanu suprugu iselilo iz zgrade. Dodaje da su unazad nekoliko godina mnogo puta zvali policiju zbog uznemiravanja susjedstva i obiteljskog nasilja, a fizički je napadao susjede pa ga se sada svi boje! Stoga su putem odvjetničkog ureda uputili zahtjev Ministarstvu obrane RH, koje je vlasnik stana, da provede inspekcijski nalaz, te poduzmu korake da se sadašnji stanari isele i pronađe im se novi smještaj.

Foto: pozega.eu

- Tu je neizdrživa situacija za nas i ostale stanare, jer smo izloženi svakodnevnom sustavnom psihičkom zlostavljanju i fizičkom maltretiranju od vašeg najmoprimca kojemu je dijagnosticiran PTSP i registrirani je narkoman, te osoba sklona kršenju zakona o čemu postoji evidencija i dokazi – stoji u zahtjevu odvjetnice Marine Grgurić Blekić upućenom MORH-u u ime obitelji Garbin. Slično priča i Jozo Bradarić, predstavnik stanara i dodaje da je stan u kojemu živi Palković uništen uključujući i instalacije u njemu, te da nije rijedak slučaj da on pušta vodu koja se širi u susjedne stanove uništavajući susjedima imovinu.

- On je bio u četiri navrata u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, liječi se od ovisnosti, a trebalo bi ga prisilno hospitalizirati i liječiti - kaže nevjenčana supruga Dragana dodajući da to nitko od nadležnih nije zatražio već su ga odveli u pritvor. Kako smo saznali, Sud za prekršaje izrekao mu je nakon policijske prijave zatvorsku kaznu od 17 dana pa se nalazi u požeškoj Kaznionici. Inače ovom paru Centar za socijalnu skrb Požega oduzeo je njihovo malodobno dijete koje je sada u udomiteljskoj obitelji.

- Imenovani muškarac od prije je poznat policiji kao osoba prijavljivana za prekršaje i kaznena djela. Vezano za najnoviji događaj policijski službenici su protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa je priveden u Prekršajni sud u Požegi – ističe Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske. Mišljenja su stanara da su institucije zakazale jer oni ove probleme imaju dugi niz godina, više puta su na njih upozoravali, a očekuju da će se nešto poduzeti i Palković izdvojiti iz njihove sredine jer se može dogoditi da se sve tragično završi pa bi onda za preventivne aktivnosti bilo kasno.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:30 05.07.2014.

Pozovite milanovića, on će vam objasniti da je i njega jednu noć maltretirao komarac, popio mu svu krv! I ujutrose komarac zaletio u zid i u činu samoubojstva mu je napravio štetu na novo okrečenom zidu (nakon pucanja cijevi) i ostavio krvavu fleku!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije