Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG BRUTALNIH SILOVANJA

Prijetio joj da će ubiti i nju i njezinu kćer pa je silovao. Dobio je devet godina

lisice
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
13.04.2021.
u 18:00

Produžen mu  je i istražni zatvor u kojem je od 2. siječnja.

Saša Grinfelder (38) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora  zbog dva silovanja.

Prema optužnici, teretio se da je od lipnja do početka rujna 2019. u Zagrebu  od žene, s kojom je prethodno bio u ljubavnoj vezi, više puta tražio da  s njim ima spolni odnos. Prijetio joj je da će joj, ako mu ne udovolji, razbiti zube, ubiti nju u njezinu kćer. Osim toga, prijetio joj je da će joj silovati kćer, unakaziti joj lice....

Pri tome ju je šamarao, davio, vukao za kosu te ju je ustrašenu za život svoje kćeri i svoj život, bacio na krevet i silovao. Optužen je i  da ju je tijekom ljeta 2019., na parkiralištu kraj benzinske pumpe na Savici, ugurao na suvozačko mjesto Ford Focusa. Tijekom vožnje uz Savu govorio joj je da će je ubiti autom na što ga je ona, u strahu za svoj život, molila da je ne ubije jer ima djecu. Nakon toga zaustavio je auto te joj vičući rekao da ispod sjedala ima pištolj i da će ju ubiti. Potom je ustrašenu ženu odvezao do toplane i silovao.
Grinfelder je nijekao krivnju, dok je njegov odvjetnik tvrdio da nema dokaza da je počinio djelo. 

Branitelj je kazao i da je žrtva Grinfeldera u rujnu 2019. prijavila za prijetnju i nasilničko ponašanje, dok ga je za silovanje prijavila tek tri mjeseca kasnije. Upitana zašto je to tako napravila, žrtva je pojasnila da ju  bilo strah i sram , što je branitelj optuženog okarakterizirao kao neuvjerljivo.

- S obzirom na njezine godine, to je malo licemjerno, jer ako je nije bilo sram upoznati se putem Facebooka, započeti ljubavnu vezu, pa i uputiti se u spolne odnose s poprilično mlađim muškarcem, onda je doista neumjesno od optužene pozivati se na neki sram. Očito je da je prijava podnesena iz inata i svojevrsne osvete -  kazao je odvjetnik Marko Sinovčić u svom završnom govoru, te je zatražio da se njegov klijent oslobodi po principu in dubio pro reo.

No sudsko vijeće pod presjedanjem sutkinje Daniele Kustec imalo je drugačiji stav te je Grinfeldera osudilo zbog dva brutalna silovanja na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora. Produžen mu  je i istražni zatvor u kojem je od 2. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 3

IM
imamohrvatsku
18:36 13.04.2021.

Ovaj Marko Sinovčić ima nekih gadnih problema. Jel Odvjetnička komora propisuje neke zdravstvene preglede uključujući i psihijatrijsko vještačenje svojih članova. Pa ova "argumentacija" je van pameti. Sramotno je upoznati partnera na fejsu i upustiti se u vezu s mlađim partnerom? Ccccc...

SI
sisavac
09:28 14.04.2021.

zašto niste dali starost žene? ako je razlika bila u godinama malo veća, ona puno starija, jasno da je iz osvete ga prijavila, kad ju je ostavio. nikako da svijet shvati da su promjene nastale i među ljudima, ne samo u tehnologijama. i da se tehnološke inovacije prelijevaju i na međusobne odnose ljudi. vjerujem da ju je lik probao očistiti od spama, kolačića, virusa, kad to nije pomoglo, išao ju je updateti, pa kad nije bio zadovoljan perfomansama, izvedbom, morao je napraviti i upgrade. kad više nije imalo smisla nadograđivati postojeći sustav, uzeo je novi model. stari nije bio očišćen do kraja, ostao neki virus, i eto sad korisnik ima problema... administrator je sad kaznio njega, a kriv je stari stroj. svima nama je to jasno, al eto, i administrator je još na starom sustavu, ni njemu ne pomažu nadogradnje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije