Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeteća pisma

Prijetio gazdi Plodina zbog loše hrane za pse

Privođenje Riječanina
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
28.10.2014.
u 07:00

Noković je od šefova trgovačkog lanca tražio od 20 do 80 tisuća eura. Prijetio je da će otrovati namirnice i staviti bombe

Županijski sud u Rijeci potvrdilo je jučer optužnicu protiv Jose Nokovića (49), umirovljenika iz Rijeke koji je u ožujku ove godine uhićen nakon više prijetnji vlasniku Plodina Mili Ćurkoviću i članovima uprave i Nadzornog odbora trgovačkog lanca.

Optuženi je direktorima Plodina slao iznuđivačka pisma tražeći iznose od 20 do 800 tisuća eura uz prijetnje smrću njima i članovima njihovih obitelji te prijetnje da će otrovati namirnice ili podmetnuti eksploziv u prodajne centre ako ne plate. Nije dobio ni kune jer je pao u ruke policije prije primopredaje dogovorenog iznosa. Tužiteljstvo ga tereti zbog iznude i pet pokušaja iznude i ilegalnog posjedovanja pištolja sa streljivom. Nitko od oštećenih iz Plodina nije postavio zahtjev za naknadu štete.

Od uhićenja je Nokovićeva obrana isticala da je riječ o skribomaniji čovjeka koji se nakon Domovinskog rata liječi od PTSP- a i ogorčen je braniteljskim statusom. Sam je optuženi tvrdio da mu novac nije bio cilj, nego je želio malo “prodrmati tajkuna Ćurkovića” koji slabo plaća svoje radnike i u Plodinama prodaje loše meso i hranu za pse.

>> Zbog prijetnje šefovima Plodina podignuta optužnica protiv Jose Nokovića

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:31 28.10.2014.

Hm, domovinski rat i mirovine bez rada, uz alkohol i droge, uništile su vrlo mnogo ljudi, koji kasnije ispadaju ovakvi, a možda bi imali šansu u normalnom životu. Totalno je pogrešno postavljen sustav. Ne možeš psiholabilcu dati novac i ostaviti mu poruku da on rješava sve. Kad mu ponestane novca, on traži mjesta i načine gdje će ga pronači.

DU
Deleted user
07:41 28.10.2014.

Daš mu desetak godina da si u miru može malo razmisliti o svemu...

CO
coolman
13:10 28.10.2014.

Zašto nije u Savskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije