Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u new yorku

Prije večere s Obamom Josipović razgovarao sa Sorosom

ivo josipović
Jadranka Jureško-Kero/VLM
23.09.2010.
u 21:01

Obamin govor je odlično prihvaćen, a njegove su poruke prihvatljive najvećem dijelu čovječanstva, rekao je predsjednik Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović u New Yorku se u četvrtak sastao s čileanskim predsjednikom Sebastianom Pinere Echeniqueom s kojim je razgovarao o brojnom hrvatskom iseljeništvu u toj zemlji te mogućnostima gospodarske suradnje. Čile ima poseban status trgovinskog partnera Unije pa to pruža dodatne mogućnosti za suradnju s Hrvatskom nakon našeg ulaska u Europsku uniju. Hrvatski predsjednik sudjelovao je na otvaranju rasprave na 65.godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN i slušao govor američkog predsjednika.

 “Obamin govor je odlično prihvaćen, a njegove su poruke prihvatljive najvećem dijelu čovječanstva. Osudio je terorizam, podržao spriječavanje širenja nuklearnog oružja, govorio o odgovornosti država prema međunarodnoj zajednici te o siromaštvu i problemima u nerazvijenim zemljama svijeta, komentirao je Josipović.

Predsjednik Josipović sat vremena je razgovarao u privatnoj rezidenciji Georga Sorosa u New Yorku.

"Gospodin Soros je vrhunski intelektualac i interesirale su ga mnoge teme iz Hrvatske, a sastanak je dogovoren na inicijativu Sorosova ureda. Još nije sigurno hoće li osobno uskoro doputovati u Hrvatsku ali potvrdio mi je angažman u razvoju civilnog društva u Htvatskoj. Nismo razgovarali o investicijama u Hrvatsku jer to nije u domeni Sorosova interesa" rekao je Josipović

Hrvatski će se predsjednik susresti s Barackom Obamom, na svečanoj večeri koju u čast šefova država ili vlada što sudjeluju na zasjedanju Opće skupštine UN-a američki predsjednik priređuje u newyorškom Metropolitan muzeju.

Komentara 27

PG
praseca gripa
21:34 23.09.2010.

Ako mu je sastanak s a Sorosom zadnji domet,tesko nama. Po to nije trebao ici do Amerike,ali: \"kud ce suza neg na oko!\" Zna se jako dobro cije je kampanje financirao Soros i s koliko je mrznje taj mizantrop nastupaoo prema Hrvatima. Da ne duljim!

MA
margaritas
21:57 23.09.2010.

sutra ce novinari 101 dobiti place predsjednik ce ponovno u nasu zemlju dovesti tog zlotvora da nam pod krinkom demokracije truje medijski prostor

UT
utatica
20:59 26.09.2010.

Oger, prije nego ljudima savjetuješ \"studiranje\" ispiranje mozga na međunoarondnim masonskim institutima kako bi mogli vratai se u domicilne države i svi ko papige ponavlajti naučeno gradivo, pametnije bi ti bilo da se inforimiraš o tom osuđivanom kriminalcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije